Меню

Избрани новини

Риалити

Динко и Каканашева - Kато две капки боза

Динко Вълев и Миглена Каканашева
Снимка: Нова/LifeOnline.Bg

Открийте 10-те разлики. Ако има такива.

Тази есен сеиржийското риалити ВИП Брадър успя да разтърси ефира с впечатляващите си участници и последвалата канонада от драми, скандали и изцепки, които захвърчаха из околностите на Нови хан със страшна сила.

Смяната на караула между двата сезона - ВИП и Most Wanted гарантира само 2 дни спокойствие в размирната Къща, а именно - когато беше празна.

С влизането на новата порция випаджии, в ефира стана още по-напечено, а ежедневните скандали - обилно гарнирани освен с викове и крясъци, и с псувни.

 

И така, докато леглото на дизайнерката Миглена Каканашева още не е изстинало, а истериите ѝ продължават да отекват в стените на Къщата, там вече се настани "ловецът на бежанци" Динко.

И въпреки, че ямболията (все още) не е толкова истеричен, колкото беше Меги, то неминуемо още с първите му часове на новоханска земя се сблъскахме с някои шокиращи сходности помежду им.

Още в ден първи Динко започна да прави забележки на Биг Брадър да не се обръща към него с истинското му име, а да му говорят на галено, както всички навън.

Господин Вълев, както е цялото му заглавие, даде да се разбере, че определено предпочита "творческия си псевдоним", или както го знае цяла България - Динко.

Звучи познато? Да.

Всички помним канската кататония, в която изпадаше Каканашева, когато Големият брат се обръщаше към нея с истинското ѝ име Миглена, вместо с прозвището Мегз, с което е популярна пред широката публика и което по една или друга причина би минало за нагло продуктово позициониране на трикотажната ѝ продукция. 

 

Миглена Каканашева

Общите черти между ловецът на бежанци и самопровъзгласилата се за "Българската Ким Кардашиан" кройкаджийка не свършват до тук.

От показаното в риалитито, а и не само там, всеки може да достигне до изводът, че и двамата са адски тежко влюбени в себе си.

И двамата са склонни до такава степен да идолизират и издигат личността си в култ, че без да усетят, започват да говорят за себе си в 3-те лице.

На дълго, на широко, подробно и обяснително.

Миглена и Динко са в състояние да самоизтъкват добротетелите си до безкрайност, особено пред публика.

И двете лица не пропускат дебело да подчертаят как са тръгнали от малки градове, села и паланки, израснали са сред козички и кокошки и сам самички, по възможно най-честния начин, без ничия подкрепа и протекция, са си изковали пътя към славата и успехите.

И двамата са силно тънкообидни по тези теми и са в състояние да изядат с парцалите всеки, поставил под съмнение стойността на постиженията им.

 

Тежката любов, която питаят към собствените си личности често ги вкарва в абсурдни ситуации.

Бидейки сляпо верни на принципа "Аз преди всичко и всички", Миглена Каканашева и Господин Вълев са готови да прегазят всеки, изпречил се на пътя на собствените им амбиции.

В името на идеята да издигне себе си, амбициите си и творчеството си на пиедестал, Миглена провали не една и две мисии в Къщата и многократно обрече Съквартирантите си на глад, мизерия и нищета.

Съвсем прясно влязъл в играта, в името на собственото си удобство, Динко не се поколеба да изхвърли от луксозната спалня Светлана Василева, където да пробва да настани себе си.

Разбира се, по "честен начин".

Нито му мигна окото да зареже на двора в студа две млади жени, една старица и мъж със счупен крак, за да си влезе на топличко и уютничко.

 

При всеки един разговор, Господинът не спира неуморно да се самоизтъква и да се впуска в протяжни тиради, разсъждавайки за личността си с тон и патос като за истинско величие. Точно като Меги.

Вълев се отплесна в дългометражни разисквания и анализи на собственото си Аз дори когато Биг Брадър го изправи да номинира.

Почти сме сигурни, че Захажаева разбра, че я номинира само защото... той е Той и е велик.

Естествено, в Къщата по егоцентрични изблици все още с няколко обиколки го води Каканашева, но пък шоуто е пред Динко и сме убедени, че тепърва ще "разгърне" обичта към личността си в невиждани до момента предели.

Още не сме сигурни дали ще успее да удари в земята топ изцепката на Миглена, която и за секунда не се поколеба да се самопосочи като единствения достоен за победа в риалитито, защото е страхотна, амбициозна и талантлива, и разбира се, всичко е постигнала сама. Но има време.

 

Дреме ѝ! Миглена Каканашева в поза "умиращ лебед", ревяща и истеризираща, в поредната битка за собствените ѝ възгледи.

Друго интересно сходство между новоизпечените риалити герои е почти неразбираемото владеене, упражняване и говорене на ясен книжовен български език.

По време на паметното участие на Миглена в шоуто, драгият зрител не веднъж изпитваше остра нужда от субтитри, за да вникне поне малко в неразбираемото ѝ скорстрелно каканижене.

От друга страна имаме акцентите и диалектите в говора на Динко, които със сигурност не са драстично по-разбираеми.

На теми като математика и граматика дори ни е неудобно да ги обсъждаме.

Нееднократно видяхме, че на Каканашева смятането сериозно ѝ убягва.

А за прощалното писмо на Динко във Фермата и фрапантния му правопис още се носят легенди.

 

Принципно ясно е, че Големият брат е развлекателна програма и не е нужно да бъде вземана чак толкова на сериозно.

Но неизбежно изниква въпросът какво точно е ВИП и до каква степен Миглена Каканашева и Динко Вълев обосновават това понятие.

Още по-смущаваща е идеята, че хора като тях са "идоли" и "любимци" на едно растящо поколение българи.

Малко тъжно.

Както се казва, време е някой да пусне бомбите...Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати