Меню

Избрани новини

Клюкарник

Клиничен феномен! Захажаева била 17 минути в клинична смърт

Снимка: Инстаграм/ VipBrother

Майката на Албена Вулева е медицински прецедент

Колоритната съквартирантка в "Биг Брадър" Людмила Захажаева е истински медицински феномен. Майката на светската хиена Албена Вулева се е върнала от онзи свят, след като преди години след тежко заболяване изпада в клинична смърт.

С разказ за инцидента Захажаева вече успя да прикове вниманието и удивлението на част от съквартирантите, но в изложението на драматичната случка има някои неточности, пише ПИК. 

Преди време Людмила сподели за мистичното си преживяване в социалните мрежи. Захажаева е била между двата свята в продължение на 7 минути, според думите й от тогава. Според новата интерпретация на рускинята за премеждието, времето вече е нараснало на 17 минути.  

Със сегашната си версия, ако отговаря на истината, съквартирантката моментално трябва да влезе в историята, тъй като клиничната смърт не е възможно да продължи толкова.

Клиничната смърт е състояние на естествено спиране на жизнено важните процеси в човешкия организъм - дишане и сърдечна дейност. Състоянието е обратимо до 7-8 минути от настъпване на смъртта, след което преминава в състояние на биологична смърт, което вече е траен процес.

Както и при всички медицински случаи, така и клиничната смърт има своите феномени. Така например 47-годишен мъж след опит за самоубийство във вана със студена вода е обявен за мъртъв от служителите на Спешна помощ. 

Забавеното му с 4 часа транспортиране до болницата с температура на тялото 26,4 С не осуетило спасяването му, тъй като кардиограмата при пристигането му в болницата показва фибрилация. Медиците го дефибрилират и той оцелява след оказването на спешна терапия и последвалата реанимация. Той е един от редките случаи на оцеляване след продължителна клинична смърт: липса на дишане и кръвообращение, без съществени увреждания на мозъка.

Колкото при Захажаева, тя се е реела из Космоса вследствие на заболяване на дихателните пътища. 10 дни изкарала на легло, а най-тежкият момент бил, когато й спрял дъхът. Най-вероятно всичко това наистина се е случило на устатата Людмила, но с течение на годините някои факти са силно преувеличени.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза