Меню

Избрани новини

Клюкарник

„Господарите“ разследват финансовите машинации на Миглена Каканашева

Чрез умела комбинация от безброй фирми трикотажната диктаторка си спестява налози

Репортерите на предаването "Господари на ефира" разследват схемите, по които Миглена Каканашева спестява плащането на налози към хазната чрез умела комбинация от обръч фирми. До редакцията на предаването са били изпратени поредица от сигнали срещу онлайн магазина на Фантома в Къщата на "ВИП Брадър".

Както LifeOnline.bg вече писа, Миглена Каканашева, хитро заобикаля закона използвайки вратичка позволяваща й да оперира с безброй фирми, като по този начин си спестява огромни суми дължими към хазната.

Според един от сигналите има сериозно нарушение в посочената информация в сайта. "Недопустимо е на българския пазар да оперира електронен магазин, който да е без изрично посочено юридическо лице (фирма). Това според Закона за електронната търговия е мегапрестъпление", твърдят запознати.

Обръч от фирми МЕГЗ

Бебо Халваджиян, който работи в "Господарите", също се възмути от схемите на Каканашева. Той публикува колаж във "Фейсбук" със справка от Търговския регистър с всичките фирми на Миглена, които са... 26 на брой. 

За да пести от данъци, дизайнерката прекратява дейността на фирмата си всеки път, щом оборотът й наближи 50 хиляди лева, и отваря нова. Така не се налага да регистрира по ДДС, пише седмичник.



Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза