Меню

Избрани новини

Риалити

Дългогодишна чалга война в основата на конфликта между Мария и Сашка

Мария и Сашка Васева
Снимка: Нова

Стари фолк драми лъснаха покрай Брадъра

 
 С влизането си в Къщата на ВИП Брадър, първоначално двете фолк диви Мария и Сашка Васева се държаха относително прилично една с друга и поне на първо време битуваха привидно добре под един покрив, макар и спазвайки очевидна лека дистанция. С напредването на времето и падането на маските в предаването, напрежението между двете фолкаджийки обаче осезаемо се изостри. Малко по малко нервите на сприхавата Мария започнаха да не издържат на лентяйството на Сашка и скандалът между представителките на лекия жанр беше неизбежен. 
 

Мария и Сашка Васеа

Според проверени от репортер на LifeOnline.bg източници обаче, ябълката на раздора е далеч отвъд Къщата и доста назад във времето. Както добре знаем, Сашка Васева е една от абсолютните легенди в поп фолк бранша. Основоположник, трубадур и царица на дълбоките деколтета с естествени дадености още от зората на демокрацията. Една от първите истински звезди на чалгата с бурна кариера и злободневни хитове в средата на 90-те. В пикът на кариерата си, Сашка е навсякъде. Кръстосва България надлъж и на шир с по няколко участия на вечер, медиите се избиват за интервюта, краси първи страници на вестници и е редовен гост в ТВ ефира. Печели редица награди и избива рибата всяка година на "Пирин Фолк". В този си период Сашка издава албум в прохождащата тогава димитровградска компания "Пайнер", след което я напуска с гръм и трясък, за да работи с други компании като несъществуващата вече "Милена Рекърдс" и силната тогава "Ара Аудио-Видео".
Сашка Васева
 
С идването на новото хилядолетие, "Пайнер" започва да се очертава като водеща сила в бранша, а кариерата на Васева леко започва да губи от блясъка си, отстъпвайки с едни гърди назад пред младите силиконови гърли, които се лансират ударно от ведомствената телевизия "Планета", пълнят заведенията до дупка и се превръщат в новите любимци на тийнейджърите. Според наши източници, Сашка е правила опити отново да се влее в редиците на "Пайнер", но там е посрещната хладно. Единственото което успява да постигне е да се добере до платена ротация в ефира на "Планета", но не и до договор с димитровградския лейбъл. В крайна сметка, "Пайнер" успяват да наложат почти категоричен монопол над пазара, а кариерата на Сашка и по-малките музикални компании потъват в 9-та глуха. С годините хитовете на дупнишката Мадона все по-рядко се чуват, нови записи почти липсват, а участията чувствително оредяват. 
 

През 2009-та и 2010-та година НАП погва шоу бизнесът в България за укрити и неплатени данъци. Започват масови проверки, които засягат както големи изпълнители от естрадната гилдия, така и дребни риби от фолк-жанра. Сашка е възмутена и скандализирана и пуска в медиите отворено писмо до премиерът Бойко Борисов, което отваря между нея и "Пайнер" гигантска бездна, непреодолима и до днес. "Колко данъци плаща "силиконовата долина" на Пайнера и лично неговата любимка Ивана?", пита Сашка в отвореното писмо, дебело подчертавайки че хонорарът на хитовата по онова време айтозлийка удря 8000 лева. Възмущението на Васева идва от решението на НАП да провери и доходите на т.нар. ретро фолк динозаври Радо Шишарката, Сашо Роман и нея включително. Повод стават набиращите по онова време скорост ретро фолк партита и съмненията за недекларирани доходи от тях. Скандалът в гилдията е голям и Сашка окончателно се превръща в персона нон грата в редиците на "Пайнер", а върху творчеството й е наложено абсолютно вето в ефира на телевизия "Планета". Зейналата пропаст между димитровградския фолк мастодонт и дупнишката Мадона е огромна. От тогава насам верните на "Пайнер" певици нееднократно са се изказвали не особено ласкаво за Сашка, като същото важи с още по-голяма сила и за ответния вариант.
 

Сашка Васева и Мария гледат в различни посоки

Връщайки се обратно в къщата на ВИП Брадър, имаме на лице една от емблемите на "Пайнер" - Мария. Певица с дългогодишен стаж във фирмата и фолк динозавърката Сашка, която по дифолт не гледа с добро око на успехите на по-младите си колежки. Въпросът е коя от двете ще излезе по-достойно от сложната ситуация с другата. На този етап, Сашка води с едни (естествени) гърди напред, продължавайки пътя си в шоуто, за сметка на Мария, чийто нерви не издържаха и напусна преждевременно арената на сблъсъка. Едно е ясно: драмата ще продължи и отвъд пределите на Нови хан! 
 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати