Меню

Избрани новини

Звездите

Политическа Амнезия! Киркоров забрави, че е роден в България (видео)

Певецът обяви, че се е родил в Русия

Звездата на руската естрада Филип Киркоров явно навлиза в третата възраст и забравя родното си място. Арменецът изненадващо сложи кръст на родината си България и, пускайки бюлетина на 18 март за президентския вот, обяви, че е роден в … Русия, което е пълна лъжа, съобщава ХиотАрена. 

„За силен президент, за силна Русия, за истинската Русия, в която аз някога се родих… преди 51 години”, произнесе екзалтирано шоузвездата, упражнявайки правото си на вот в посолството на Руската федерация във Вилнюс.

Киркоров е заснел и монтирал специално видео проследяващо неговия вот, което гордо публикува в социалните медии.

В литовската столица роденият във Варна певец имаше концерт и затова гласува извън Москва, където по принцип живее. Всъщност, произнасяйки фразата „За силен президент, за силна Русия”, руската поп звезда открито призна, че е гласувал за Владимир Путин, тъй като това беше неговият лозунг в кампанията за Кремъл.

Странно защо изведнъж Филип Киркоров, който винаги с гордост е заявявал, че е роден в България и че се чувства наполовина българин, се отрече от своето Отечество и роден град. 

Филип Киркоров

През септември 2017 г. в морската ни столица по време на грандиозното му турне по случай 50-ия юбилей Киркоров получи званието „Почетен гражданин на Варна”, като отличието му бе връчено по време на шоуто в Двореца на културата и спорта. Радостният изпълнител се окичи с медала, закачен на красива синьо-бяла лента и се похвали гръмко в социалните мрежи, че вече е почетен варненец.

„Варна е малката ми Родина. За мен е огромна чест да стана неин почетен гражданин и да нося това звание. Това място за мен е свързано със слънчеви ваканции, които прекарвах с родителите ми, които виждах по-рядко, отколкото би ми се искало”, каза тогава Киркоров, чийто баща Бедрос също е роден във Варна в арменско семейство. „Варна е най-красивият град на света. Сърцето ми е тук, в този град”, обяви още при пристигането си миналата есен ексцентричният музикант, който бе придружен от двете си деца Алла-Виктория и Мартин-Кристо. За да потвърди думите си, певецът се разходи по варненската улица „Беласица”, където на номер 30 е била къщата, в която е прекарал първите години от живота си.

Певецът с българо-руски-арменски корени има двойно гражданство – руско и българско, и притежава имоти както в Москва, така и по българското Черноморие.

Явно обаче връченият му от Владимир Путин почетен орден през ноември е предизвикал амнезия у скандалния певец, който бързо забрави думите си и своята „най-красива Варна“ и се обяви за роден в Русия.

След изборите в Русия, спечелени безапелационно от Владимир Путин, у българските фенове на Филип Бедросович остана горчив привкус. На тях така и не им стана ясно кое накара Киркоров да обяви, че е роден в Русия, когато в свидетелството му за раждане пише „Варна, България”. 

 

Вот так с @allavictoriyakirkorova и @martinkirkorov мы попрощались сегодня с родной и любимой Варной до следующего лета. И нам есть что вспомнить за эти несколько чудесных дней бархатного сезона на черноморском берегу любимой Болгарии во время незабываемых для меня гастролей на исторической Родине... Эти концерты в Варне и Бургасе запомнятся мне навсегда... А сейчас опять в дорогу. Завтра София, но уже сегодня вечером мы выступаем в Пловдиве, где перед концертом обязательно отдадим дань и почтим память советского воина-освободителя от фашистского ига, возложим цветы легендарному Алёше, памятник которому уже много лет стоит в Пловдиве, как великий символ дружбы Болгарии с другими народами СССР.

Публикация, споделена от Филипп Киркоров (@fkirkorov) наСеп 24, 2017 в 4:18 PDTКоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза