Меню

Избрани новини

Музика

Филип Киркоров получи Почетен орден от Владимир Путин в Кремъл (видео)

Той е удостоен с наградата "за големия принос в развитието на отечественото естрадно изкуство"

Тази сряда, 15 ноември, на тържествена церемония в Кремъл руската поп звезда Филип Киркоров получи държавно отличие от президента на Русия Владимир Путин. С наградата се похвали в Инстаграм самият роден във Варна певец.

Изпълнителят изрази своята благодарност с думите:

"Колко сте направил Вие за нас, за цялата страна, дори не може да се разбере. Но ние се стараем да не изоставаме и на своя юбилей аз също се постарах да направя нещо такова за хората, за сцената, за страната. Благодаря много, тази награда за мен беше знак за това, че понякога Вие слушате музика за настроение."

Филип Киркоров е роден през 1967 г. във Варна, България. Когато е на 5 г., неговият баща и също певец, Бедрос Киркоров започва да води своя син на гастроли. На 7-годишна възраст семейството му се мести в Москва. Завършва Държавното музикално училище „Гнесини“, отдел музикална комедия с червена диплома.

За 30- годишната си кариера Филип Киркоров има издадени 18 студийни албума и повече от 150 дуета и др. съвместни изпълнения с различни изпълнители.

 

Вручение Ордена.....

Публикация, споделена от Филипп Киркоров (@fkirkorov) на%месец %-ден %година в %-часа:%минути%сутрин/вечер ST

Филип Киркоров

Президентът подписа указа за награждаването на певеца с Почетен орден още през април по повод 50 годишният юбилей на Филип, но церемонията по връчването се състоя сега. Държавният глава отбелязва с този акт всенародната признателност към заслугите на певеца. 

Киркоров е удостоен с наградата "за големия принос в развитието на отечественото естрадно изкуство", а също и за дългогодишната му творческа дейност. 

Припомняме, че по-рано президентът на Русия изпрати на юбиляря телеграма с личен поздрав. В нея Путин отбеляза, че вокалните данни помагат на Киркоров да развива активна концертна дейност, както и да участва в различни творчески проекти. 

Филип КиркоровКоментари (1)

Cosmolot Лучше зайти и покрутить барабаны в казино космолот на реальные деньги, потому что их игровые автоматы это очень крутое развлечение для всех людей мира.
25.09.2020 10:24 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза

Рачков или Геро е по-добър за водещ на "Маскираният певец"?

Неочаквана смяна в редиците на водещите в шоуто

 

Покажи резултати