Меню

Избрани новини

Звездите

Банка осъди Филип Киркоров да плати половин милион

Филип Киркоров
Снимка: спутник

Кредиторът „Церих“ настояваше за възстановяване на 25 милиона рубли

Хамовническия районен съд на Москва поиска от Филип Киркоров да заплати почти половин милион рубли по искането на банка "Церих" за възстановяване на 25 милиона рубли, съобщи прессекретарят на съда, Олга Мишелова пред агенция „Интерфакс“.

"Съдът излезе с решение по гражданско дело, по иска на банка Церих (АД), срещу Филип Бедросович Киркоров, чийто иск е частично удовлетворен: ответникът е натоварен да плати 499 000 880 рубли и 6 копейки" (около 78 250 евро по текущите валутни курсове), предаде Интерфакс.

Според нея, съдът е установил "пълно плащане (от Киркоров) на размера на главницата по двата заема." "И отхвърля възбрана върху обезпечението", добавя Мишелова.

Предишното заседание за разглеждане на гражданския иск бе отложено по искане на представителя на Киркоров, който поиска да се даде време, за да се осигурят документите, потвърждаващи погасяването на заема от певеца.

Според документите по делото, Киркоров е взел заем на обща стойност от 25 милиона рубли (около 392 000 евро) от банка "Церих", който редовно е изплатен до момента, когато лицензът на кредитната организация е анулиран. Ищците по случая са банка "Церих" и Агенцията за гарантиране на влоговете.

Припомнете си, в края на април Киркоров отбеляза своят 50-ти юбилей с кралски размах в Кремълския дворец в Москва.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати