Меню

Избрани новини

Звездите

Съдебните тревоги на Филип Киркоров продължават

Всичко за скандалите около обвиненията в плагиатство и иск за милион евро

Адвокатите на френския композитор и лидер на групата Space Дидие Маруани обжалват отказа на руското следствие да образува наказателно производство срещу руския певец Филип Киркоров. Заявлението е подадено в Тверския съд на Москва. Жалбата е приета за производство, но датата на неговото разглеждане все още не е назначена.

"Искаме да се обезсили решението на следователя да откаже да образува наказателно дело срещу Киркоров и връщане материалите на следователя за допълнителна проверка, разследване и приемане от неговите резултати на законосъобразно решение", зави пред РИА Новости адвокатът Игор Трънов.

Защитникът също не приема основанията, на които е отказано да се образува производство срещу Маруани, но отказа да разкрие подробности.

Конфликтът между музикантите избухна през есента на 2016. Група Space съди Киркоров, обвинявайки го в плагиатство. За нарушаване на авторските права Дидие Маруани поиска компенсация от 75 милиона рубли (1 милион евро). Руският изпълнител не се съгласи с претенциите.

На 29 ноември адвокат Игор Трънов и музикантът Дидие Маруани бяха задържани в клон на Сбербанк в центъра на Москва. Според френския музикант, той отишъл на среща за да подпише доброволно споразумение с Киркоров. Въпреки това, милицията го арестува по подозрение в изнудване 1 милион евро, след сигнал подаден от Киркоров.

Тогава адвокатът на Киркоров – Добровински заяви, че не са водени разговори за никакво споразумение, и че Маруани е станал жертва на самозванци, които са водили преговори с него от името на Киркоров.

Милицията в Москва не заведе наказателно производство за изнудване срещу френския композитор поради липса на доказателства. Дело срещу Киркоров също не е повдигнато, тъй като властите не намериха в действията на Киркоров признаци за фалшив донос относно Маруани.

На 2 Декември, 2016 Дидие Маруани напуска Русия, обещавайки да продължи да преследва Филип Киркоров в световен мащаб.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза