Меню

Избрани новини

Звездите

Почетен гражданин! Варна удостоява Филип Киркоров с високото звание

Филип Киркоров

Певецът получава признанието за безспорния си принос в популяризирането на Варна и България по света

Общо 7 изявени личности ще бъдат удостоени с престижното звание Почетен гражданин на Варна, сред които е родената в морската ни столица руска супер звезда Филип Киркоров, бившият ректор на Техническия университет във Варна проф. д.т.н. инж. Асен Недев, председателят на фондация „Българска памет“ д-р Милен Врабевски, шампионката Елица Янкова, археологът проф. д.и.н. Казимир Попконстантинов, проф. д.ик.н. Анна Недялкова, президент на ВСУ „Черноризец Храбър“ и бившият кмет на район „Приморски“ Пламен Градинаров.

Това реши на свое заседание Общинският съвет във Варна. Киркоров получава признанието за безспорния си принос в популяризирането на Варна и България по света. Проф. Асен Недев е отличен за дългогодишната му работа и научните му постижения, както и за издигане авторитета на Техническия университет. Елица Янкова се удостоява за успехите й в областта на свободната борба и приноса й в развитието на варненския спорт.

Бившият общински съветник Пламен Градинаров, който тази година навършва 70 години, е отличен за заслугите му към военноморското дело на България и обществената му дейност. Званието се присъжда на д-р Милен Врабевски за приноса му в българската култура и образование като филантроп, ревностен родолюбец, благотворител и музикант.

Проф. Казимир Попконстантинов ще получи отличието за заслугите си като университетски преподавател, архиелог медиевист и епиграф, а проф. Анна Недялкова - за издигане престижа на Варненския свободен университет.

Почетните граждани получават удостоверение за присъденото звание, символичния ключ на града, специален нагръден знак с лента и 5 000 лева. На удостоените с почетния знак „За заслуги към Варна“ се връчва удостоверение за отличието и нагръден знак с лента. Паричната премия за носителите на златния почетен знак е 3 000 лева, а за носителите на сребърния – 2 000 лева.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати