Меню

Избрани новини

Пикантерии

Актриса от „Хари Потър“ се оплака от липса на сексуален тормоз

По нейни думи тя се чувства „прецакана“

Актрисата Зоуи Уонамейкър, изпълняваща ролята на Мадам Роланда Хууч от филмите за Хари Потър се оплака пред в. Mirror, че "за съжаление никога не е била жертва на сексуално насилие в своята кариера“ и намекна, че се чувства подценена и пренебрегната от своите колеги.

68-годишната актриса с кариера от началото на 70-те години заяви пред британския вестник, че по онова време сексът е бил част от шоубизнеса на компании като  BBC и ITV.  Но тя "останала пренебрегната" и се пошегува, че "сега се чувства "прецакана" (pissed-off), защото никой не я е пожелал. Но с напълно сериозен тон Уонамейкър казва, че за нея вълната от "обвинения", на която сме свидетели днес, е чиста проба "лов на вещици".

"Имам приятелка, която беше редактор и постоянно я опипваха. Аз останах прецакана и никой дори не се пробва да ме докосне!" 

Американката с британски паспорт от 2000 г. е играла десетки роли в театъра и киното и два пъти се е омъжвала, но няма деца. Тя признава, че "скандалните разкрития" за мъжкото насилие срещу жените в киното, отприщили се след разкритията за Харви Уайнстийн й "идват малко в повече". Тя сравнява сегашната кампания с "маккартизма от 50-те години", когато и нейният баща е станал жертва на "лова на вещици срещу комунистите" в Холивуд. 

Тя обясни защо смята сегашната истерия с кампанията "Аз също" (#metoo) за "лов на вещици" така: 

"Разстроена съм, защото това си е истински "лов на вещици". Какво може да спечели някоя жена, когато след 50 години излезе и каже "О, изнасилиха ме!" Тогава си мисля: "Защо мълча досега? Защо си чакала толкова дълго?", казва Уонамейкър. 

Актрисата всъщност е привлекателна и липсата на интерес от страна на колегите й я изненадва


Британската актриса смята, че проблемът е много сериозен и като пример даде трагичната съдба на уелския политик от Лейбъристката партия Карл Сарджънт, който също бе обвинен в сексуално насилие без никакви доказателства, но не можа да понесе срама от това и се самоуби.

"Мисля че съдбата на този политик, който не можа да понесе петното, над него да виси такова несправедливо обвинение и посегна на живота си, трябва да бъде предупреждение и това трябва да спре." 

Зоуи Уонамейкър също така обърна внимание, че със същия проблем  се сблъскват жените и от други професии, но те не получават такова внимание, както актрисите.

В началото на месеца британската актриса Ема Уотсън се оплака, че е преживяла "пълен комплект от сексуално насилие" и каза: "Учудваме това, че не само аз съм пострадала - със същото са се сблъсквали и други приятели и колеги".

Зоуи смята, че бихме могли да се преборим с това явление, като възпитаваме нашите деца още от най-ранна възраст на уважение, почтеност и внимание към другия пол. Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза