Меню

Избрани новини

Музика

Тейлър Суифт громи класациите, чупи рекорди

Новият албум на певицата се продава със скорост 700 000 копия на ден!

Тейлър Суифт просто няма спирка!

Любимата старлетка на американците пусна новият си албум "Reputation" едва преди 3 дни и вече троши рекорди с него.

Само в първият ден след издаването на тавата, от iTunes съобщиха че в Щатите вече са продадени цели 700 000 дигитални копия от нея.

Прогнозите са, че за първата си седмица албумът ще продаде над 1 500 000 бройки само на американска територия, което автоматично го прави албумът с най-силна дебютна седмица за цялата година до сега.

 

Неоспорим факт е, че Тейлър Суифт е един от най-успешните и добре продаваеми изпълнители от новото поколение, радващ се на подкрепата на вярна и стабилна фенска маса, която буквално "изяжда с парцалите" всеки нейн нов продукт на пазара.

Този път обаче и звукозаписната ѝ компания е извадила доста зайчета от ръкава, за да продаде такива феноменални тиражи от новия ѝ албум. 

Първият хитър ход е, че в iTunes продуктът се предлага като Album Sale Only.

Тоест, нямате възможност да си купите който и да е трак по отделно, освен 4-те издадени до момента сингъла.

Ако Ви се слуша нещо различно от тях, ще трябва да си поръчате целия албум.

 

Друго интересно решение е в първата седмица албумът да не се предлага за слушане в стрийминг платформите, което неминуемо стимулира продажбите му непосредствено след издаването му.

За стриймване "Reputation" ще излезе чак в седмица №2, когато албумите обикновено бележат сериозни спадове спрямо далеч по-силните си дебюти.

Така продуктът ще дръпне в класациите по точки на база стрийминг и няма да се срути главоломно на долу. 

Друга хитринка е промоцията "4 за 1".

Всеки закупил си албума на цената от 16 $ ще получи с него 3 ваучера, чрез които ако желае, би могъл да го подари на близки и познати, като всяка реализирана по този начин продажба ще се брои като отделна бройка.

Паралелно с това, за супер феновете е предвидено лимитирано издане с бонус трак и списание. 

 

Резултатите от агресивните маркетингови стратегии не закъсняват и часове след излизането си, албумът "Reputation" успя да скочи на №1 в iTunes в цели 105 страни.

Очаква се в първата си седмица в Щатите да продаде между 1 400 000 и 1 500 000 копия, което освен рекорд за годината, ще бъде и личен рекорд за Тейлър Суифт.

Това ще бъде четвъртият ѝ пореден албум, продал повече от 1 000 000 бройки в Америка в дебютна седмица, което до момента не е постигано от никой друг изпълнител

Припомняме, че предното ѝ CD със заглавие "1989" дебютира на върха на Билборд с 1 290 000 продадени копия. Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати