Меню

Избрани новини

Музика

Няма да познаете Мадона в първият и клип!

Кариерата на певицата чукна 35 лазарника

6 октомври 1982-ра година е паметната дата, в която излиза дебютното парче на никому известна тогава певица, бореща се да пробие на нюйоркската денс сцена. Мадона Луиз Чиконе е нейното име и в последствие ще се превърне в най-известната жена в света, но към онзи момент е известна само на авангардния денс ъндърграунд в Голямата ябълка. "Дансетерия" е името на популярният за времето си клуб в Ню Йорк, където жадната за слава девойка е редовен посетител и от където тръгва шеметната ѝ кариера. Легендата разказва, че нахаканата млада дама успява да се домогне до DJ-ят на клуба и да го изнуди да пусне демото ѝ в петък вечер, когато заведението е фрашкано до дупка. Аудиторията реагира позитивно и още следващата седмица Мадона е поканена да изпълни песента си на живо. Публиката в претъпканата дискотека е пленена от фаталния чар на младата Мадона и непринуденото ѝ сценично поведение. Бунтарският ѝ пънкарско/нюуейв имидж приковава погледите моментално. "Everybody" е името на демото, което започва да се разпространява от ръка на ръка измежду популярните диджеи в Ню Йорк и в горещото лято на 1982-ра се превръща в локална дискотечна сензация.

В крайна сметка, горещото парче успява да достигне до босът на Sire Records, който е впечатлен от свежото му звучене и кани Мадона на среща. Главата на лейбъла е поразен от излъчването на бъдещата звезда. В резултат, предлага договор на младата изпълнителка за издаването на две парчета, които ако тръгнат добре, ще доведат до албум. Така се стига до датата 6-ти октомври, точно преди 35 години, в която сингълът "Everybody" е пуснат на пазара и разпратен по радио станциите. Веригите, ориентирани към модерна денс музика подемат ритмичното парче и плавно го завъртат. А Мадона тръгва на промо тур из нюйоркските клубове, където изпълнява набиращата скорост песен. Дебютният сингъл на бъдещата звезда успява да предизвика импакт по радиата и бавно се изкачва до №3 в денс класацията на Билборд. Шеметен успех за дебютираща никому известна певица. Хитрото решение на лейбъла да не слага лицето на изпълнителката на корицата на сингъла довежда и до умерен еърплей по радиата с R'N'B насоченост, които смятат че Мадона е чернокожа.

За да се сложи край на спекулациите, Sire Records решават все пак да инвестират скромните 5000$ за видео на "Everybody", в което публиката за първи път вижда бъдещата кралица на дансинга. Макар и не толкова бляскав както бъдещите ѝ, клипът дава заявка какво предстои от този момент нататък. Тези ранни успехи са първите крачки към стремглавите и внушителни върхове, които тепърва ще покори бъдещата най-продавана изпълнителка на всички времена. 

 

Мадона

Мадона

С днешна дата, 35 години по-късно, Мадона гони 60-така, но продължава да е активен изпълнител и пълни зали и стадиони по цял свят. Продажбите ѝ са рекордни, а статусът в шоу бизнеса - легендарен. 

 

МадонаКоментари (1)

Jang shallow
24.10.2017 15:20 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза