Меню

Избрани новини

Фен зона

Сашка Васева: Завръщането ми при публиката би ми помогнало най-много! (видео)

Дупнишката Мадона вече се подобрява и поема участия

 

Зрението на Сашка Васева се подобрява. Две години след тежката операция певицата с неизмерим диапазон на гласа вече вижда силуети и различава хора и цветове, но все още й предстои тежко продължително лечение.

 

След тежкия път, който Сашка извървя към изцеление, тя вече се чувства все по-добре, възстановяването й е бавно, но с положителен ефект. Затова тя иска да вижда все по-често своята публика, което ще й помогне да се възстанови още по-бързо.

 

Докторите казват, че ако работя, ако се срещам с моите почитатели ще се възстановявам още по-бързо, затова имам нужда да съм на сцена и да се срещам с хора. Ще откликна на всяка покана за участие, в който и град да се намира.“., казва Сашка Васева пред репортер на LifeOnline.bg.

 

„Вече получих предложения за Бургас и Слънчев бряг, приех разбира се, но съм готова да пея още…“, допълва поп фолк пионерката.

 

През 2022 Сашка преживя тежка операция в Германия заради тумор в мозъка. Образуванието притискаше зрителния й нерв и тя изгуби постепенно зрение на 100%. Българските лекари не забелязали рака и поставили диагноза „атрофия на очния нерв“.

 

Немските специалисти обаче локализирали злокачественото образувание и настояли за спешна операция, ако българката иска да прогледне отново.

 

Казусът бил значително усложнен, защото Васева 10 години се е лекувала по грешната диагноза - атрофия на зрителния нерв. Изпълнителката се опитвала да се лекува и с народна медицина, без да подозира за тумора, който растял в главата й. Неправилното лечение довело до рязко задълбочаване на проблема и Сашка ослепя напълно.

 

Впоследствие след прегледи в Германия певицата разбрала, че тумор притиска нерви в мозъка й, заради което не може да вижда. За това време образуванието е станало голямо колкото яйце. Семейството на Сашка започва да търси средства за скъпоструващата операция, но малко хора се отзовават.

 

През 2021 г. състоянието на изпълнителката рязко се влошило. „Много хора обещаваха, че ще ми помогнат, но не го направиха. Аз не се сърдя на никой, защото те не бяха длъжни. Единственият, който ми протегна ръка, е мъжът ми. За 22 години брак не се бях научила да оценявам съпруга си, а именно той ми спаси живота. Мисля, че това, че загубих зрението си, бе урок, който ме научи да държа повече на семейството си“, разказа пред „Ретро“ Васева.

 

Бизнесменът Христо Бакърджиев и Сашка Васева се запознават през 1999 г. и през 2000-ата сключват брак, по време на който се раждат и двете им деца. „Със Сашка се запознах през 1999 г. на рождения й ден. Онемях, когато видях колко е красива и как същевременно личеше добротата и човечността й. Това беше любов от пръв поглед и още тогава си поставих за цел тя да стане моя жена.

 

Година по-късно сключихме брак и ето че в добро и зло излетяха 25 години от съпружеския ни живот, а ние сме все така влюбени и всеотдайни един към друг“, сподели Бакърджиев. Двамата разказаха, че за четвърт век съвместен живот са имали както прекрасни моменти, така и много сложни ситуации, като дори са обмисляли да се разделят, но всички на пръв поглед „катаклизми“ се изпарили веднага след като здравето на Васева се влошило.

 

”Когато разбрах за тумора, всякакви маловажни проблеми се изпариха. Със семейството ми се обединихме и започнахме да търсим начин да се у излекувам. Така намерихме германските специалисти, които ме оперираха и извадиха тумора. Благодарение на тях и любовта на мъжа и децата ми аз вече мога да виждам силуети“, разказа Васева и допълни:

 

„2022 г. беше най-тежкото време в живота ми. През по-голямата част от годината не бях в съзнание, но не се предавам, лечението ми е сложно и продължително, но с Божията благословия и подкрепата на семейството ми лека-полека се подобрявам и вярвам, че много скоро ще прогледна напълно“. 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати