Меню

Избрани новини

Клюкарник

500 евро на минута в операционната! Толкова струвал престоя на Сашка Васева (видео)

Монахини доброволки повдигат духа на дупнишката мадона в Германия

 

Турбо фолк легендата Сашка Васева, която бе оперирана от тумор в мозъка, вече е изписана от болницата в Германия, но в следващите месец-два ще е под денонощно наблюдение в клиника за рехабилитация, в която освен лекари, за нея се грижат и монахини.

 

"С добри темпове се подобрява здравословното й състояние – това показва огненият й темперамент, който вече проявява и прави впечатление на дисциплинираните германци. Доколкото успяхме, бяхме заедно на Коледните и Новогодишни празници, защото е строго поради COVID-пандемията", призна съпругът на фолк легендата Христо Бакърджиев в ефира на "Тази сутрин".

 

Той добави, че след двете операции Сашка вече се възстановява психически и дори отново пее, и то с доста силен глас.

 

"Има още дълъг път, за да се възстанови. Напредва, но не е толкова бързо и лесно. Медиците се въздържат от по-точни прогнози, защото знаят, че това е човешки организъм и са видели какво ли не.

Около един и два месеца ще прекара в този център за рехабилитация. Иначе хирургически всичко мина по план. Преди най-сложната операция, нормално е да те обземе човешкият страх...


 

Искала е половин час да си вземе дъх, да се настрои, да вземе кураж... Но главната сестра ми се обади в 6 часа сутринта доста нервно:


"Знаете ли, че всяка минута в операционната зала струва 500 евро?" Без ДДС. Това беше информация от главната сестра", каза още Бакърджиев.

 

„С обща помощ се справяме, засега не сме се справили докрай със сумата. Опитваме се по всякакви възможни пътища - познати помогнаха, но това е дълъг път. Сашка си пожелава да прогледне, да е с децата и да може да пее", сподели съпругът на Сашка Васева.

 

"Когато животът й висеше на косъм, беше притихнала, не говореше и не се движеше. Сега вече е словоохотлива. В рехабилитационния център монахините, които са доброволки, помагат психически и духовно на пациентите да преминат през всяко премеждие", каза още в ефир мъжът на Васева цитиран от ПИК.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати