Меню

Избрани новини

Фен зона

Сашка Васева събира 10 бона в евро за да прогледне

Певицата страда от атрофия на очния нерв

 

Лъч светлина най-накрая се е появил за Сашка Васева, която от години има проблем със зрението, за което до скоро се смяташе, че е безвъзвратно загубено.


Дупнишката мадона страда от атрофия на очния нерв и е загубила почти напълно способността си да вижда - има 90% слепота.

 

Дълго време се смяташе, че решение на проблема няма и Сашка разчиташе на Божията помощ, за да възвърне зрението си, което загубила заради клаустрофобията си.

 

Оказа се обаче, че певицата все пак е открила и медицински вариант, за да възстанови зрението си. 


Васева разбрала, че в Русия се прилага електростимулация, която в нейния случай е единствения вариант.

 

 

"И в България е известно това лечение, но не дава добри резултати. А в Германия, в Берлин, клиниката на Федоров могат да ми помогнат", поясни певицата.

Тя най-вероятно ще се насочи към братска Русия, но не скоро, защото не разполага с необходимите средства. 


Не е ясно колко е точната сума, но със сигурност тя надминава 10 хиляди евро, с включени транспортни разходи. Подобна сума е непосилна за Сашка и семейството й, затова певицата започна кампания за набиране на средства чрез дарителска сметка и се надява, че нейните почитатели ще й помогнат отново да прогледне. 


"Да не си мислят хората, че ние, изпълнителите, сме богати. В никакъв случай не сме. Ако някога сме изкарвали пари, те са отишли за купони", споделя Сашка, пише Галерия


 

Проблемите й със зрението започват преди няколко години. Самата тя разказа, че лошото се случило след като без да иска се заключила в тясна и тъмна маза. Докато чака да я освободят, страдащата от клаустрофобия певица надничала през ключалктата за да вижда светлината и да не изпадне в паника. Тогава от напрягане възникнал проблема, без никой да предполага.

 

Една сутрин просто се събудила без да вижда нормално. Първо губи зрението на дясното си око, впоследствие силно се влошава и това на лявото. Сашка вече вижда само размазани силуети и сенки. Дори човек да стои на няколко крачки от нея, тя не може да го идентифицира ясно. 


От състоянието й косвено са засегнати децата й, тъй като едното винаги трябва да я придружава, когато излизат навън. Отделно от това се притеснявали за нея. 

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще посрещнете Нова Година?

 

Покажи резултати