Меню

Избрани новини

Риалити

Мрежата ликува! Сбогом „София ден и нощ“ (снимки)

Десетки „звезди“ с хонорар на статисти осиротяват

Нискобюджетната продукция „София ден и нощ”, любима на тийнейджърите и по ниско интелигентната публика слиза от екран след 4-годишно излъчване в часовете със слаба гледаемост в делничните дни, стана ясно от стотици радостни възгласи долетели до ушите на репортер на LifeOnline.bg от Фейсбук.

Един от най-щастливите се оказа скандалният артист Jeason Brad Lewis. Финалистът от първия Х Фактор сподели искрената си радост с пост в своя профил в социалната мрежа.

Друг голям критик на поредицата (заимствана от немски формат) е и гримьорът мис Бони, който често се шегува с участниците и „звездите“ в сериала и звездоманията, която ги е обхванала, както и техния бекграунд и занимания, като не пропуска пиперливо да намекне, че много от момчетата и момичетата участващи в продукцията са практикували или продължават да практикуват най-древната професия.

Напоследък рейтингът на сериала е паднал под критичния минимум, сюжетните линии са видимо изчерпани, а „актьорите“ все по-често неодоволстват от ниското заплащане.

Всъщност известно е, че те работят по 12 часа като получават колкото обикновен статист във филм.

Според слуховете, миналата седмица е бил заснет последния епизод на поредицата, разкриват източници от продукцията. Най-вероятно финалната сцена ще бъде излъчена в края на май.

Поради изчерпването сагата, която се въртя няколко години в каналите на НОВА Броадкастинг, със сигурност няма да има нов сезон. Ниският бюджет не позволявал наемането на креативни сценаристи и затова липсвали интересни идеи за още епизоди.

Освен това участниците изгубили мотивация, защото не се чувствали достатъчно оценени във финансово отношение.

От кухнята на поредицата твърдят, че актьорите получавали смешните 70-100лева на снимачен ден дори във времето, когато „София ден и нощ” се радваше на някакъв интерес.

„Снимам по 16 часа на ден, цяла България ме знае, а ми дават жълти стотинки. Хонорарът ми не е мръднал вече няколко години – колкото взимах в началото, толкова и сега!”, недоволен е Кристиан Кирилов, който изигра ролята на глуповатия Митко и бързо се превърна в един от най-големите любимци на зрителите.

От офиса на продуцента обаче изтича информацията, че всички са се натискали да работят в поредицата почти „само за слава“, надявайки се сериала да бъде трамплин за актьорските им кариери. Като видели, че развитие и израстване няма да има аматьорите без актьорски заложби започнали да мрънкат за повече пари.

Наскоро стана ясно, че заради „остри различия“ с продуцента Краси Ванков героят Митко е отстранен, но все още се излъчват епизоди с негово участие.

Говори се, че всички от продукцията са подписали железни договори и сумите, които получавали, били уточнени предварително, без право на промяна.

Митака от

В началото пишман актьорите се съгласили на условията, защото били жадни за внимание и слава, но когато станали разпознаваеми и самочувствието им скочило до небето, започнали да проявяват съответните претенции.

Най-болезнена за тях била клаузата, според която участниците нямат право да дават никакви интервюта и да участват самостоятелно в рекламни инициативи, докато тече излъчването на „София ден и нощ”.

Най-известните сред тях - Кристиан Кирилов и Димитър Илков (в ролята на Дани), настоявали за двойно увеличение на заплащането, ала продуцентите порязали мераците им. В крайна сметка много от актьорите напуснаха и се завърнаха към занимания, от които изкарват повече.

Ваня Джаферович също се оказа сред "най-ревностните" фенове на предаването:

Ваня Джаферович коментира новината за спирането на София Ден и Нощ

Постът на Ваня натрупа лавина от коментариКоментари (1)

Radikal Ураааааааааа ;)
05.02.2019 13:06 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза