Меню

Избрани новини

Пикантерии

18+ Секс сцените и целувките в киното вече няма да са същите

Актьори настояват за нови правила при снимането на интимностите

На фона на масовото разобличаване на случаи на сексуален тормоз, британския синдикат на актьорите Equity инициира дискусия за редактиране на правилата за снимане на интимни сцени, научи репортер на LifeOnline.bg. 

Ако документът бъде приет, към екипа на филма ще бъде включен специален режисьор на креватните сцени, а актьорите ще имат възможност да се целуват без размяна на слюнка, пише The Daily Mail.

Например, Съюзът настоява за отхвърляне използването на езика и обмен на слюнка по време на сцени с целувки, ако режисьорът и двамата актьори не са изразили своето изрично съгласие. 

Предлага се също забрана за генитален контакт, а по време на кастинги и прослушвания да се разреши голота, само ако това е било договорено предварително, на снимачната площадка да присъства режисьор на секс сцени.

Също така, актьорите изразяват необходимостта по време на голи сцени да се използват специални налепки, които да прикриват интимните части или камуфлажно бельо, което може да бъде отстранено по време на монтажа само със съгласието на актьора.

Вестникът припомня, че над 190 актриси, включително Ема Томпсън и Кийра Найтли са подписали отворено писмо, в което призовават за край на сексуалното насилие на снимачната площадка. В своите изказвания в медиите, те говорят за травмиращите ситуации, с които са се сблъскали в среда, в която те не се осмеляват да протестират или не са имали такава възможност. 

От своя страна, мъжете актьори, например носителят на БАФТА Даниел Калу, признаха, че не са знаели за съществуването на "етикета за целувки" и се впивали в партньорките си в опит да постигнат автентичност.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза