Меню

Избрани новини

Риалити

Шеф Манчев се притичва на помощ на семейно заведение в Симитли (снимки)

Собственикът е останал без ръка, след тежък инцидент, но се бори за бизнеса си с хъс и любов

В епизода на „Кошмари в кухнята“ този петък шеф Манчев се притече на помощ в семейно заведение в град Симитли, където го очакваха много изненади и емоции.

Собствениците и същевременно с това персонал са младо семейство от планинското градче, което работи със сърце и душа, но има нужда от професионални насоки и компетентни напътствия.

Кулинарния експерт Иван Манчев е точният човек, който ще помогне на собствениците и заведението да анализират грешките си и да продължат смело напред.

Илия и съпругата му Камелия са собственици на кафе-бар и детски парти център „Релакс“ в Симитли.

По професия тя е учителка, а той – оператор машини. През 2011 година семейството им преминава през голямо изпитание – Илия претърпява тежка трудова злополука и става инвалид, макар и твърде млад. Двамата не се предават и през 2017 година решават да се заемат с управлението на собствен бизнес. Точно тогава се ражда и второто им детенце - момче.

Отварят на 1-ви юни Деня на детето, Илия поема главната роля и помага с всичко – готви, сервира, докато жена му преподава.

Концепцията на заведението предполага основната клиентела да е през деня и когато има организирани рождени дни.

Въпреки всички усилия на управителите, те работят без печалба. Освен това, когато има повече работа, готвачката Виолета не може да се справи и поръчките се бавят.

След пристигането си шеф Манчев установява, че визията на менюто е добра, но съдържанието – не.

Използват се замразени продукти, рецептите се променят в движение, някои от ястията се поднасят полуготови, а месото и зеленчуците на скара се оказват приготвени на оребрен тиган.

Кулинарният гуру е изумен от контраста между малките размери на кухнята, която се оказва 5 квадрата и множеството предлагани ястия.

При няколко поръчки наведнъж настъпва хаос и напрежение, защото няма достатъчно място за бързото им приготвяне.

Готвачката и сервитьорката Надя, която всъщност е сестрата на Илия, не са наясно какво от менюто е налично и това допълнително изнервя клиентите, които се оплакват от дългото чакане.

Шеф Манчев заявява категорично, че в това миниатюрно кухненско помещение не може пълноценно да се приготвя храна в големи количества и прави сравнение с кухнята на своя ресторант, която е около 30 пъти по-голяма.

Той дава предписания на Илия и жена му задължително да разширят помещението, като им отрежда 1,5 -месечен срок за реакция.

Екипът на "Кошмари в кухнята" освежи и модернизира интериора на заведението и подобри състоянието на кухнята, а кулинарният експерт нагледно демонстрира как се приготвя храна, която да е вкусна и да изглежда апетитно.

Бързо и професионално той показа с пресни продукти и малко въображение как могат да се приготвят ароматни и съблазнителни ястия като - пържени пилешки сърца с домати, пърленка с кайма, бонбони от пилешка кайма със млечно-майонезен сос, пица с прошуто, зелена салата с кълнове и прошуто и домашен нуга сладолед със сладко от смокини и листенца мента.

"Най-хубавото нещо, което видях е, че вие сте семейство и се подкрепяте.", каза Манчев на младите хора.
Майстор-готвачът оценява високо това, че Илия и жена му са имали смелостта да започнат бизнес, но е категоричен, че те трябват да вземат решение какъв ще е фокусът на заведението.

Разбрали грешките си, обнадеждени от намесата на шеф Манчев и поласкани от добрите думи, с които той ги обсипа, семейството ще продължи да се бори за своя бизнес с още повече желание, а вече и с повишен професионализъм.

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза