Меню

Избрани новини

Риалити

Кошмари в кухнята: Шеф Манчев спасява ресторант "Крушунска среща"

Вдовица с две дъщери се опитва да съхрани бизнеса завещан им от починалия съпруг

В първи епизод на новия сезон на кулинарното шоу "Кошмари в кухнята", шеф Манчев попадна в ресторант "Крушунска среща", собственост на вдовица с две дъщери. 

За съжаление се оказва, че след кончината на мъжа в семейството, който е създал заведението и основно се е грижил за него, бизнеса остава на техните крехки дамски плещи и те се борят както могат с всички трудности, които могат да се срещнат по трънливият път на ресторантьорството.

Семейството и персонала за жалост не могат да определят каква точно е концепцията на техния ресторант - заведение за бързо хранене, заведение за национална кухня, скара-бира или ресторант а ла карт.

В това лутане те губят сили, нерви, клиенти и пари. Налага се да потърсят съдействието на шеф Манчев и екипа на кулинарното предаване.

Шефът хареса кухненското помещение на "Крушунска среща" в село Крушуна, Ловешко, което за разлика от други кухни, в които топготвачът е влизал беше чисто, спретнато и добре оборудвано.

Но дотам, пълна дезорганизация и хаос царят сред персонала, има какво да се изиска и от готварските умения на майката и другите готвачи.

Най-забавното и учудващото е, че никой от готвачите не се и сеща да използва пресните подправки и зеления, които се отглеждат в голямата и красива лятна градина на ресторанта.

Пресен зелен лук, джоджан, магданоз, копър и други билки и подправки растат под носа им, а те не се и сещат да ги използват в манджите, които приготвят за клиентите.

Серивтьорите също са му отпуснали края. Не знаят дневното меню, пушат по време на работа.

Благодарение на вещата намеса, всичко си идва на мястото - и насоката се избистря и ресторантът е освежен с нови покривки, аксесоари, саксии с цветя и ново брандиране на прозорците.

Екипът на шеф Манчев прави и специална входна арка, за която едната дъщеря - Акдениз Атанасова отдавна мечтае.

Менюто е подобрено, топготвачът дава идея да затворят витрините с готвено за обяд, всичко да е на поръчка през меню и да се наблегне на местната стара традиционна кухня.

За целта той води двете млади дами в Ловешкия исторически музей, където уредничката е издала кулинарна книга, в която е събрала стари рецепти от региона.

Време е също така щерките да поемат ръководството на заведението от майка си, тя да застане в една по-минорна позиция, а те като млади жени с нови идеи и по-модерно мислене да продължат напред завещаното от баща им.

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати