Меню

Избрани новини

Риалити

Кулинарен покер играха готвачите в Hell's Kitchen

Към номинираната Светла за двубоя в четвъртък за оставане в шоуто се присъедини Чилева

Tази вечер в Hell’s Kitchen зрителите станаха свидетели как пробойните между професионалните готвачи, амбицирани да грабнат голямата награда две седмици преди финала, стават още по-големи.

Влошена комуникация в кухнята, открити конфликти „всеки срещу всеки“, директни пререкания и куп номера в опити за саботиране на съотборници владеят Hell’s Kitchen в последните дни.

Липсата на готварски умения и елементарни грешки вбесиха шеф Виктор Ангелов максимално и безкомпромисността и взискателността към готвачите в кухнята му минаха критичната точка.

Дневното предизвикателство постави късмета на черните куртки на изпитание, заедно с умението им да бъдат хладнокръвни, да мислят стратегически и накрая на сътворят истински кулинарни шедьоври.

Игра на покер и чиния за 100 хиляди лева принуди топ готвачите да се поизпотят, още повече, че наградният фонд на хазартното предизвикателство беше имунитет за динър сървиса.

След като взеха продуктите, които им се паднаха от играта на покер, 6-мата финалисти се заловиха с приговянето им в атрактивен вид и отличен вкус, за което ще получат от шефа определен брой чипове, от 1 до 5, според качеството и вида на храната..

Зрителите наблюдаваха майсторски готварски техники и умения, но една офцентър презентация, риба с плодова салата и безсолно дивечово извадиха от равновение шеф Ангелов. 

Номинираната Светлана се представи с риба и плодове, които след дегустацията шефът изплю. Съответно тя не получи нито един чип.

Веско се представи с неособено впечатляващо пилешко с горгондзола и получи 2 чипа.

Ралица приготви руло от свинско бон филе с дроб, трюфел и лимон, пюре от грах и т.н.. За усилията си тя получи 3 чипа.

Тихомиров приготви лаврак с кора от шам фъстък и маслини, кокосово мляко. Той получи 4 чипа. 

Телешко със сос от редуцирано бяло вино, сушени смокини и др. аранжира в чинията си Никола. Офцентър презентацията на 27-годишния софиянец му донесе 3 чипа.

Чилева приготви фазан с ряпа и фиш сос, пюре от моркови и портокал и доматен мус с пеперончино. Тази иначе красиво презентирана ескплозия от цветове и вкусове й донесе само 2 чипа.

С най-голям брой чипове - 4, Тихомиров спечели имунитет за вечерната резервация.

Динър сървиса се оказа адски за черните куртки и Кухнята на Ада се разгоряха конфликти, обвинения и трудно за овладяване напрежение.

Професионалните готвачи не успяха да се мобилизират, издаваха безобразна храна, не успяха да нахранят гостите в пълния ресторант и провалът беше повсеместен.

Прецедент за първи път в историята на Hell’s Kitchen бяха ненахранените гости от "черни куртки", Чилева и Ралица бяха изправени до стената, а търпението на шеф Виктор Ангелов беше подложено на нечовешко изпитание.

На финала тежки думи отрезвиха участниците, а псевдо мъжкарско поведение от страна на мъжете - за да прикрият Веско и евентуална негова елиминация излъчиха като номинирани Ралица и Чилева.

Като всъщност Ралица беше пренесена в жертва. Усетил нелепата ситуация шеф Ангелов я върна в строя, но Чилева надяна оранжевата престилка и утре ще се изправи срещу Светлана в битка за оставане в Hell’s Kitchen.

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати