Меню

Избрани новини

Риалити

Люта битка в Hell's Kitchen: финалистите от Сезон 2 срещу звездният тим от Сезон 1

Чилева дава все по-твърди заявки, че е готова за грандиозния финал, от който да излезе като победител

Традиционни български ястия от националната българска кухня, но с авангарден прочит трябваше да сготвят днес останалите само шестима елитни готвачи в Академията на Hell's Kitchen.

Шеф Ангелов разпредели задачата между тях така: Тихомиров трябваше да приготви иновативно свинско с картофи, Чилева - лозови сърмички на бъдещето, Светлана футуристичен боб, Никола - галактически кюфтета по Чирпански, Ралица - космически миш-маш, а Веселин - авангарден гювеч.

Шефс имаха 1 час да се справят с нелекото задание, а да ги оценят в ресторанта на Hell's Kitchen пристигна подкрепление на шеф Ангелов - двамата топ кулинари шеф Явор Захариев и шеф Димитър Клаклов.

След прецизен анализ, тримата корифеи определиха най-добрите ястия по трите критерии - визия, пърформънс, вкус.

На дъното на класацията се оказа Веско с неговия гювеч, на пета позиция се озова Ралица с нейния миш-маш.

На четвърто място се закова боба на Светла, а на почетното трето място - Никола с галактическите му кюфтета по Чирпански.

На второ място се материализира Тихомиров с неговото свинско с картофи, а голямата победителка в предизвикателството се оказа перфектната чиния, в съчетание с перфектен вкус и визия - лозовите сърмички на Чилева.

Шеф Ангелов дори я нарече "новият Микеланджело в съвременната българска кулинария".

С вирнато носле от възласкателния комплимент напористата софиянка се отправи на курс по рисуване върху керамика, с който беше наградена за победата си.

Останалите за назидание получиха тежката задача да разделят едни от други добре размесените 60 кг царевица и 60 кг. овес в склада на ресторанта.

Дойде време и за адовата вечерна резервация, в която се изправиха едни срещу други настоящият тим и 6-мата най-добри с черни куртки от първия сезон на Hell's KitchenНина, Иван Мартин, Светла, Филип и победителят Дани Спартак.

За капитан на Отбора на финалистите беше назначена Чилева, като победителка от дневното предизвикателство, а Отбора на звездите от Сезон 1 беше поверен на атамана Дани Спартак.

След люти закани прехвърчащи между двата "дрийм тийма", заваляха и поръчките от залата - за стекове, суши, лазаня, супи Том Ям, бургери, агнешки котлети, суфлета миш-маш, шкембета темпура.

"Ветераните" подходиха към битката със самочувствие и демонстрираха умения като добре смазана машина.

В хода на бясното готвене Никола беше изпратен на обучение в кухнята на "врага", където Нина му разказа дословно как се приготвя перфектния ориз за сушито.

По-късно го последва Светла, за да й покажат "легендите" от станция Стартери - идеалното суфле.

В един момент обаче палачинката се обърна и "динозаврите" загубиха битката, тъй като "зайците" завършиха първи резервацията.

В края на успешния динър сървиз, шеф Ангелов заповяда да бъдат излъчени двама номинирани - кръпките в перфектния отбор.

Чилева като капитан на вечерта излъчи Никола и Светлана за елиминации.

От тях двамата шефът избра за битката в четвъртък за оставане в шоуто - Светлана и тя облече оранжевата престилка.

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.


 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати