Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Ани Хоанг изригна срещу Мария Илиева с този пост във Фейсбук (снимка)

Под виетнамската атака попадна и Сашо Кадиев

Поп фолк изпълнителката Ани Хоанг написа дълъг пост във Фейсбук, в който възнегодува срещу безспирните нападки срещу „техния жанр“, видя репортер на LifeOnline.bg.

Приятелката на режисьора Люси Иларионов изригна срещу „насаждането на омраза“, към поп фолка от страна на някой журналисти, като конкретно посочи водещият на „Преди обед“ Сашо Кадиев, както и певицата – г-жа Мария Илиева.

Причина за виетнамския гняв са изказванията им от ефира в сутришния блок и прайм тайма по време на предаването „Черешката на тортата“:

"Чалгата опростачи целия народ!”
„Тази музика трябва да се забрани със закон!”
„Чалгата е виновна за всички злини в България”
Миналата седмица за пореден път чух подобни твърдения, изречени в национален ефир.

Ние, поп-фолк изпълнителите, сме любимата „дъвка” на много журналисти, и не само.

Когато ги мързи да мислят, все ние сме им в устата.

Точно защото го мързи да мисли, преди няколко дни г-н Сашо Кадиев „нахрани” нашата музика и хората, които я слушат. Според него, младите не ходят на театър, защото пушат цигари и слушат чалга.

Г-н Кадиев, на майка ти какво и пречи да ходи на театър и да слуша чалга? Нищо! Дори се е снимала и в наши клипове. Спомняте ли си "Едно МИ" ?

И не само тя. Христо Мутафчиев, Димитър Рачков, Ники Илиев, Асен Блатечки, Латинка Петрова, Евгени Будинов, Антоний Аргиров, Весо Ранков, скоро ще видим и една актриса която всички обожаваме.

Да не изброявам колко актьори са били водещи на наши събития. И какво излиза? Мислещите актьори са благосклонни към нашата музика....Или са меркантилни.... Би било жалко да е второто. Защото, ако е така, какво право имате Вие, г-н Кадиев, да давате морални оценки?

Какво право имате Вие, г-жо Мария Илиева, и вашата компания от „Черешката на тортата” да плюете срещу нашата музика, че имала лоши послания и подстрекавала хората към престъпления?

Вие, г-жо Илиева, за метафора и алегория чувала ли сте? Явно не, щом не можете да ги откриете във фразата „Бясно карай на червено”. Но по тази логика, би трябвало и Васил Найденов със своята песен „Със сто километра в час” да дава лош пример. Само, че той не се коментира, защото е от „вашите”. Като сте толкова морална и държите на посланията в песните, какво послание изпращате с дуета „Видимо доволни”? „Как са мяташ и как са бараш” ли?

Във всеки жанр музика има хора, чието „творчество” е като капка катран в меда. Но редно ли е всички да се слагат под общ знаменател? Редно ли е в национален ефир да говорят хора, които насаждат омраза, само защото имат претенцията, че са елит и знаят по-добре от другите кое има стойност и кое няма?

Слушам всякаква музика. Имам любими български песни и изпълнители от различни жанрове. Но ако погледнем глобално на това, което се случва с българската музика в последните десетилетия, поп-фолк изпълнителите имат най-голям принос в съхраняването и предаването на традициите. Те са тези, които дадоха нов живот на много народни песни, възродиха любовта към тези песни, пренесоха ги през времето и показаха красотата им на новите поколения.

Да, знам, че звучи патетично, но е истина. А тази истина е прекалено важна и сериозна причина да уважавате тези изпълнители, или – ако ви е толкова трудно да преглътнете собственото си его - поне да внимавате с етикетите и епитетите, които поставяте. 

Завършва писанието си Ани.

Много колеги подкрепиха Ани Хоанг, певицата Емануела сподели поста, като възкликна „Евала на Ани Хоанг“.Коментари (1)

PatrWal Ремонт в Казани
13.12.2019 03:31 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза