Меню

Избрани новини

Звездите

Чалга динозавър изрева! Обвинява Криско и Слави в плагиатство? (видео)

Част от рефрена е краден от емблематичен чалга шлагер

Както винаги става у нас, скоро след излизането на новия хит на Слави и Криско се появи и човек, който претендира за авторство.

Чалга звездата Щилиян се оплака, че Дългия и габровеца са гепили парчето му.

Става въпрос за хита от 90-те „Тошка“, който сега Щилян разпознава в „Гледай как се прави“ на Слави и Криско.

Според него дуета е кавър на чалга шлагера „Тошка”, изпълняван от Щилян и оркестър „Китка”, а музиката е авторска.

Кражбата лъсна малко след като се разчу, че „Седем осми“ осъди „Господари на ефира” за 13 хиляди лева, заради ползване на кадри от предаването му „Шоуто на Слави”.

Крадецът вика дръжте крадеца – оказа се, че Дългия и Габровеца също не си плащат за авторски права.

След като излезе дуетът на Слави и Криско, честно казано, че зарадвах, че моята музика отново е актуална. Много хора ми се обадиха да ми кажат, че веднага са се сетили за мен”, разказва Щилян.

Тези, които не звъннали, са Криско и Слави.

„Именно Слави пее моя текст „Както те обичам, ще те открадна, а ако не мога, ще ги убия”, разказва музикантът пред  ежедневник.

Очаквах да ми звънне поне от уважение, защото се и познаваме. Преди години е идвал на мои участия, черпил ме е в заведения. Той е голяма звезда. Не искам пари, не ме разбирайте погрешно.

Ясно е, че един лев не съм видял от това, че са заимствали от моята песен. Но можеше Слави поне да ме покани в шоуто си, да ми направи малко реклама”, размишлява за пропуснатите ползи чалга динозавъра.

Той признава, че не му е минало през ума да се допита до юрист, но е ядосан на Криско, който е продуцент на песента.

„Доколкото разбрах, Криско е продуцентът. Слави си е изпял частта и не вярвам да ходи по участия, но виж Криско изкарва пари по участия, на които пее песента. Той със сигурност трябваше да ми се обади”, коментира певеца, живеещ в Сливен и продължава да ходи по участия.

Музикантът не е пропуснал да пише до Криско, за да го уведоми за гафа. На видео, в което Криско съобщава, че ще гостува в шоуто на Слави, Щилян се обръща към рап певеца с ироничен коментар:

„Имам още шест албума с авторски песни, давай. И много поздрави на Слави”.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза