Меню

Избрани новини

Звездите

Нови шефове свалят Гала от ефир?

Предстоят задкулисни рокади и програмни размествания

От няколко месеца NOVA има нови собственици, които съвсем логично за започнали програмни размествания, научи репортер на LifeOnline.bg.

Засега рокадите са предимно в бекграунда и засягат хората, които стоят зад кадър, но нищо чудно след края на тв сезона промените да станат видими и за зрителите пред екрана.

Едно от предаванията с недостатъчно добри резултати било „На кафе, но за ниския рейтинг не били виновни водещите, а продуцентите на предаването. Затова и една от отговорните личности вече е била заменена с нов продуцент, коментират по коридорите на медията.

Други клюкари шушукат, че Гала съвсем скоро може да слезе от екран и да се посвети изцяло на мъжа си Стефан. Договорът й скоро изтичал и не било ясно дали ще бъде подновен.

Критиците на предаването коментират, че водещата била изчерпана и започва да губи позиции пред зрители и ръководство, защитниците й обаче отдават вината за слабия интерес на авторите на предаването . Новите шефовете на телевизията решили, че този сезон вероятно ще е последно изпитание за емблематичното лице, и ако рейтингите не покажат покачване, друг ще посреща гости на нейното диванче.

Евентуално оттегляне на Гала от екрана се обмисляло отдавна, но досега винаги било отлагано. От телевизията планирали да заложат на млади и разпознаваеми лица, за да раздвижат малко ефира. Освен това заплатата от 17 000 лева месечно била твърде голяма дори за частния канал. Заради ниския рейтинг от NOVA изчислявали разхода си за водещ на около 6-7 хиляди лева за оптимален.

В часовия пояс от 9,30 до 12 часа телвизията дълго време беше лидер, конкурентният тандем Сашо Кадиев – Деси Стоянова започна да печели значително по-добър зрителски интерес от предаването на Гала. Дори опита на продуцентите да събудят интригата с появяването на съпруга на плевенчанката Стефан, не успяха да променят този факт. Според запознати с подготвяната реформа, има вариант Гала да остане на работа като главен редактор в „На кафе” със своя рубрика, която обаче нямало да надвишава 30 минути.

„Ситуацията с Гала е малко деликатна, тъй като тя е едно от знаковите лица на телевизията и не може да я изгоним с лека ръка. Факт е обаче, че „На кафе” с всеки изминал ден намалява зрителската си аудитория. Даже и коментарната рубрика, свързана с „Биг Брадър”, която беше най-гледаната, вече не е интересна за зрителите и има критично нисък рейтинг”, признават от началството на NOVA.

Друго генерално решение, което е взето пак с цел икономии е спирането на Биг Брадър. Според шефовете скъпият лиценз на формата бил в тежест на счетоводителите, така продуцентите решили да не подновяват договора с ENDEMOL, а да заложат на ниско бюджетни риалити програми и сериали като „Черешката“, „Пепеляшката“ и „София ден и нощ“.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза