Меню

Избрани новини

Елза отговаря

9 неща, които почти всички родители правят, но не си признават!

Снимка: rawpixel.com

Признай си, така си е!

 

Да решите да имате дете означава радикална промяна на начина ви на живот. Stars Insider ни разказва до какви трикове прибягват родителите, за да улеснят ежедневието за себе си и децата си .

В крайна сметка, докато детето е щастливо и здраво, не е страшно да излезете малко от ролята на примерни мама и татко в името на собственото си спокойствие.

 

Преструваш се на заспал


Поне веднъж в живота си единият от родителите се е преструвал, че спи, така че другият трябва да стане и да смени памперса на новороденото през нощта.

 

Нарушаваш правилото за времето пред екрана


Възрастните понякога сами са виновни за това, че тяхното потомство преминава във виртуална реалност, защото дават на детето таблет, за да не ги занимава. Понякога това е единственият начин да почистите, да сготвите храна или просто да се отпуснете.

 

Усещаш облекчение от избухването на чуждо дете


Родителите често се чувстват неудобно, когато детето им крещи и плаче на обществени места - на детската площадка, в автобуса или в магазина. Невероятно е облекчението да видиш, че децата на други хора правят същото.

 

Снимка: rawpixel.com

Понякога послъгваш


Разбира се, трябва да бъдете честни и открити с децата, да отговаряте на належащите им въпроси за това как работи светът и да не сте придирчиви. Но понякога трябва да излъжете - или измисляте легенди за полезната храна на вечеря, която на децата им не се харесва, или сте изненадани от парите под възглавницата оставени от феята на зъбите.

 

Завиждаш на бездетните си приятели


Родителите обичат децата си повече от всичко на света, но това не означава, че не могат да завиждат на бездетните си приятели, които могат да правят каквото си искат и да ходят където си поискат, когато пожелаят.

 

Изхвърляш шумните играчки


Свирки, коли и кукли със звукови сигнали и мигащи светлини сякаш магически изчезват и нито мама, нито татко знаят къде са отишли.

Снимка:rawpixel.com

Взимаш си почивен ден


В някои дни изглежда невъзможно да станете, облечете и нахраните детето преди училище, така че дори най-примерните майка и баща понякога позволяват на потомството си да си почине и измислят правдоподобно извинение за класния ръководител.

 

Позволяваш си да шпионираш


Желанието да знаете какво прави детето и с кого прекарва времето си е съвсем естествено. Въпреки че това е нарушение на доверието, някои родители прибягват до шпиониране. Това не е толкова морално обидно, ако е просто здравословен мониторинг на социалните медии.

 

Плашиш се от собственото си дете


Кой не се е плашил от собственото си дете, което стои надвесено над леглото му посред нощ? Това е истински паранормален кошмар!

Снимка:rawpixel.com

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза