Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Огнен ад! Родителите на покойната Диди Янкова останаха без покрив след жесток пожар! (снимки)

Приятели на дъщеря им събират средства за да помогнат на безпомощните възрастни хора

 

Изпепеленият на 27 юни апартамент във Варна, за който много медии съобщиха, се оказа семейното жилище на покойната варненска красавица Диди Янкова, научи репортер на LifeOnline.bg.

 

Пламъците лумват в 10:30 сутринта на втория етаж на кооперация  на улица „Цанко Дюстабанов“ 12 и за минути поглъщат единственото жилище на родителите на красивата Диди.

 

Въпреки че пожарът е на 200 метра от варненската противопожарна служба, 4-те екипа със специализирани противопожарни автомобили не успяват да спасят нищо в апартамента, а само потушават огъня, който заплашва и съседни апартаменти, от които трима души са евакуирани.

 

 

Материалните щети са тотални, добавят участвалите в гасенето на огъня пожарникари. Причините за възникване на пожара се изясняват, както и нанесените материални щети.

Родителите на Диди Янкова Величко и Мария Великови са били по това време на гробищата, където ходят всеки ден, само седмица по-рано се навършиха две години от кончината на единственото им дете.

 

 

Преди 2 години почина дъщеря им - трагедия след трагедия! В апартамента всичко е унищожено. Пожарът е тръгнал от кухнята. Цялата фасада е опушена до 7 етаж. Трудно ми е да коментирам, защото ги познавам от 40 години. Дано всичко се оправи. Градиха този апартамент 52 години. Диди го беше направила като от филмите, а сега е само пепел…“, коментира близка на семейството.

 

 

Диди Янкова беше известна фигура в модните среди, дългогодишен хореограф, сценограф и дизайнер на конкурса „Мис Варна“, който редом с Мира Матеева провеждат от около 20 години насам.

Тя почина на 21 юни 2018 г. след като загуби тежка битка с рака. На погребението присъстваха на 250 приятели и колеги, сред тях бе и една от най-близките й приятелки актрисата Яна Маринова.


 

Сега приятели на семейството и на покойната им дъщеря подеха кампания за набиране на средства за да се помогне на възрастните й родители, който са съкрушени след поредния жесток удар на съдбата.

На 5 август LifeOnline.bg и Красимир Недялков с подкрепата на още десетки варненски общественици и артисти организираме прекрасен концерт „Stars under the moon“, на който ще съберем средства за пострадалите пенсионери.

 

Все пак до тогава има доста време, ако желаете да помогнете на тези възрастни хора можете да го направите дарявайки средства на тяхната лична банкова сметка.

В момента са нужни строителни материали и дограма, а по-нататък и всякаква покъщнина, така че всяка помощ е добре дошла.

А на 5 август ще се видим в бар ресторант MOONLIGHT на варненската морска алея.

 

Уникредит Булбанк BG50UNCR70001523317725 / BGN - Марийка Великова

 

 

Читателите на LifeOnline.bg, които имат желание да помогнат на пострадалите могат да се свържат и с нас на редакционния ни имейл или във Фейсбук и Инстаграм.

 

 

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза