Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Преслава си приписа авторство на чужда песен! (видео)

„Никой не ни е питал може ли да я записва и публикува“ казва мениджърът на певеца от Армения

 

Появи се поредно доказателство, че поп-фолка не се е променил и продължава да краде и да си приписва авторство на чужди творби.

 

Това стана ясно от разкритие на кореспондента на LifeOnline.bg в Германия Глориа Йорданова.

 

Певицата Преслава е издала песента „Улицата“ на 16 ноември 2023, като е записала своето име за автор на музиката. Наблюдателният ни репортер обаче открива, че това е меко казано лъжа, тъй като осем месеца по-рано същата песен е издадена от арменския изпълнител Ернест Оганесян. Песента е публикувана в YouTube на 31 март 2023 година.

 

 

 

За да провери фактите около песента и реалното авторство, Глориа Йорданова се свърза с мениджъра на Оганесян, който отрече някой да се е свързвал с него и да се е интересувал да закупи правата за песента.

 

„Държим всички права и лейбъла ще вземе мерки по този въпрос още днес. Дори не са ни питали може ли или не.“, пише мениджърът на арменския изпълнител в отговор на запитване на нашия кореспондент.

 

Преслава си приписа авторство на чужда песен

 

Оригиналът има вече 27 милиона показвания за десетте месеца през които се върти в мрежата, а ментето на Преслава се радва на 12 милиона превъртания, които вероятно са й донесли няколко хиляди долара приходи.

 

Освен за нарушение на авторските права, арменците могат да претендират и за начисленията, които Преслава е получила от YouTube.

 

LifeOnline.bg ще продължи да следи как ще се развие този скандал.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати