Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Обвиниха Галена и нейн колега от чалгата в плагиатство! (видео)

Родната музика цикли на едно място и краде един от друг

 

Наскоро Галена реши да направи добро на колегата си с минимална известност Митко Петров - Матео (Хит Микс Мюзик) като се включи в негов проект. Пайнерката обаче е била подведена, защото семпли от общия им проект вече са част от песента на Наташа Монева – „Мистър село“.

 

Песента на Наташа е издадена на 6 декември миналата година, а тази с участието на Галена на 16 юни, което навежда на мисълта, че авторите Сергей Рябов и Никола Филипов са си гепили семпли от „Мистър село“, особено началните звуци.

 

Те обаче не са първите, които са заимствали от оригинала на Наташа. Оказа се, че в кражбата ги е изпреварила друга певица.

 

Лоредана е евтино копие на Дуа Липа и е артист на немски лейбъл. Семпли от „Мистър село“ на Наташа са използвани и в нейната песен ANGST, в която пък са вписани имената на други автори.

 

В своят YouTube канал Наташа е публикувала сравнително видео с нейната песен „Мистър село“ и тази на Матео и Галена.

 

 

 

 

Подобни случаи има много в съвременната ни музикална история и кражбата на семпли, акорди, ритъм и текст се е превърнала в ежедневие.

Наскоро Криско пусна песен „Ден и нощ”, която е в типичен фолк стил, а рапарът Устата го обвини, че е окрал Радо Шишарката и неговата песен „Батман-Ватман”. 

Преди няколко години примата на фолка Глория беше безпардонно обрана от народната певица Дения Пенчева. Втората промотира „Малка мома вода налива”, която дори си имаше видеоклип без дори да си направи труда да проучи, че мелодията и текста не са народни, а авторски. Самата Глория получила парчето като подарък от своята приятелка и колежка Славка Калчева.Преди година пък Вяра Атова скочи на Наско Колев, разгласявайки, че копира текста и мелодията на песента й „Ела насам” в парчето си „Нека”.  Тото пусна новата си песен и обяви, че е автор на текста и аранжимента, колежката му Вяра Атова обаче не е съгласна.Кристина Димитрова също хвърли бомбата като обвини Папи Ханс за плагиат. Тя твърди, че е откраднал нейната песен „Кекс”, написана през 2003 година и включена в диск на певицата. Според текста на песента обаче се оказва, че и двамата пеят за кекс, но се подразбира съвсем друго.Фолкпевецът Галин очевидно харесва не само Тото, но и неговото творчество, като дори си позволи да открадне идеята за клип от него. Феновете забелязваха изключителна прилика между проекта на Галин „Как си кажи” и „Чужди усмивки” на Тото.


И двамата се разхождат из градски улици вечерта. Във видеото огромната разлика е, че Тото е сниман в центъра на София, а Галин в Лондон. Разлика има и в тоалетите. Докато половинката на Лъчо от „СкандаУ” се разхожда в спортна екипировка, то  певецът на Пайнер се е барнал като за сватба.

 

 

Самите „СкандаУ“ също бяха уличени в кражба за парчето си „Кольо Фичето“ от украинска група, а Галин е заимствал хита си „112“ от непреходния чалга химн „Радка пиратка“.

Кавър на песента „Две очи разплакани”, на покойната фолк певица Румяна, от нейната колежка Джорджия пък вбеси наследниците на покойната звезда и многобройните й фенове. След трагичната смърт на певицата никой освен нейната дъщеря - Мариана не е посмяла да изпълни вечния й хит,

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза