Меню

Избрани новини

Клюкарник

Отмъщението на Мегз! ЧСИ погна любовника на шивачката - натопила Рончев, че дължи милион на кредитори и съдружници?

Коварно родната Коко Шанел изиграла бившия си

 

Бизнесът на Румен Рончев, доскорошния любовник на Миглена Каканашева, заора дъното.

Частен съдебен изпълнител е погнал транспортния бос и той е на път да загуби бизнес за стотици хиляди левове, писа ПИК. Камиони, притежание на една от фирмите на Рончев, са конфискувани от ЧСИ-то и ще бъдат разпродадени на публичен търг с цена от 272 хиляди лева. 

Бирникът е започнал процедура по изпълнителен лист след влязло в сила решение на Окръжния съд под Тепетата, разкрива "Трафикнюз". Това е първа публична продан на движимото имущество на Рончев.

Причината да се изземат превозните средства - 14 полуремаркета и 7 влекача, е натрупано задължение към кредитори партньори. Преди две седмици със специален транспорт, ТИР-вете са били репатрирани от двора на дружеството, намиращо се в "Шекер махала". Обявените първоначални цени за полуремаркетата варират от 5 до 9 хиляди лева, а на влекачите от 18 до 40 хиляди лева.

Според документи, достъпни в Търговския регистър, в края на миналия месец Каканашева е напуснала бизнеса, в който бе съдружник на Рончев, и му е прехвърлила дяловите си вноски. Така от началото на февруари, Коко Шанел от Раковски вече не управлява в съдружие двете фирми на Рончев "Розова долина" и "Ню Транс Груп".

Любопитен детайли е, че буквално часове преди да напусне компаниите, Каканашева е подала молба до Окръжен съд за откриване на процедура по несъстоятелност спрямо фирмата "Розова долина". В мотивите си тя посочва, че дружеството е неплатежоспособно и свръхзадлъжняло, спряло е да плаща задълженията си към кредиторите, а именно банка ДСК, която е предоставила три заема в рамките на една година.

Каканашева е приложила и документи за всички задължения. Само към банките, фирмата дължи близо половин милион, а към доставчиците близо 300 хиляди. В молбата до съда е посочено, че още от 2018 година, дружеството е в критично финансово състояние. 

Още докато Румен Рончев е бил в ареста, дружествата са претърпели огромни загуби, които са се отразили на цялостната финансова картина. Половин година зад решетките са си казали думата върху бизнеса.

Два дни след депозирането на молбата за несъстоятелност от страна на Мегз до Окръжен съд, Румен Рончев е подал контра такава за отмяна на процедурата. На 30 януари транспортния бос е заявил в писмен вид, че не е бил уведомен за действията на съдружничката му, която своеволно е предприела такова решение.

Според Рончев, дружеството е способно да погасява вноските към банките и тези към кредиторите. Той твърди още, че Каканашева не разполага със счетоводните документи на дружеството и дори не е съгласувала с него действията си.

Въпреки изнесените данни за влошеното финансово състояние на "Розова долина", Рончев е бил забелязан под тепетата с нов джип "Мазерати" за не по-малко от 100 хиляди лева.

Както LifeOnline.bg писа, наскоро Каканашева разкри, че е скъсала с Румен. Припомняме, че двамата се залюбиха, въпреки че Рончев има съпруга и дете. Заради Миглена той дори подаде молба за развод, но към днешна дата няма яснота дали съдът е разтрогнал брака му. Мегз пък от няколко месеца тръбеше наляво и надясно, че се опитва да забременее от бизнесмена.

Дали така завършва приказката за „Лъжливото овчарче“ или ще има продължение? 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза