Меню

Избрани новини

Клюкарник

Престъпен гений! След сигнали от измамени клиенти, агенти на КЗП атакували складове на схемаджийката Мегз!

Установени са поредица сериозни закононарушения, наложени са й глоби

Комисията за защита на потребителите е наложила глоба на фирма на Миглена Каканашева-Мегз заради установени нарушения. След обстойни проверки инспекторите са установили, че дрехите на Каканашева са изработени от некачествени платове, чийто състав не отговаря на написаното на етикета.
 
Нарушенията са извършени от фирма "Мегз", прекръстена впоследствие на "Екс Мегз“, става ясно от документи, пише ежедневник. Самата проверка в КЗП започва след подадена в края на 2014 г. жалба от клиентка на Каканашева. Дамата разказва, че е поръчала и платила рокля от интернет сайта на дизайнерката, която според обявлението е изработена от велур. При последвалата доставка се оказва, че велурът е заменен от нискокачествен полиестер, жалва се излъганата клиентка.
 
Инспекторите моментално посещават склада, където Каканашева съхранява модната си колекция. Проверяващите инспектират щателно етикетите на намерените стотици блузи, рокли, сака, панталони и якета. Според информацията на тях в платовете има 40 процента памук, 30 полиестер и още толкова еластан.
"При визуалната проверка на тези дамски обекла обаче е установено, че същите са изработени изцяло от синтетична влакна", пише в доклада.

След констатираната измама проверяващите изпращат писмо до Каканашева с искане за обяснение. В своя отговор дизайнерката отрича платовете да са различни по състав. За да се защити, тя предоставя мостри от платовете и сертификат, че в тях има памук. Отделно прилага и фактури за покупка, издадени от фирма доставчик. Напук на всякакви правила, върху документите липсва подпис на вносителя, което усъмнява проверяващите.
 
Следва проверка във фирмата доставчик и се оказва, че всички предлагани от дружеството платове са направени от 100 процента полиестер. Отделно от това управителят твърди, че част от представените от Мегз фактури с печати са менте. Подправени са и сертификатите на платовете, които Каканашева показва пред проверяващите. При анализ на събраните доказателства от КЗП излизат със заключение, че Каканашева заблуждава клиентите с твърденията, че продава дрехи от памучен плат. Затова и е издадена нарочна забрана да прекрати с измамите.
 
Както е известно в последните дни около Мегз избухна мощен скандал с криминален привкус. Районна прокуратура - Пловдив я обвини за подбудителство в обсебване в големи размери, но я пусна на свобода с парична гаранция от 10 000 лева.
Миглена и Румен
Нейният любовник Румен Рончев обаче остава в ареста с две обвинения - за обсебване и кражба. Собственикът на транспортни фирми Рончев е разследван във връзка със застрахователна измама по повод обявявения за откраднат джип "Мерцедес" на Мегз. Миналата седмица последната пък официално бе вписана като съдружник във фирмите на Рончев, като според съпругата му Зорница мъжът й е станал жертва на измама с цел заграбване на семейния им бизнес.

Припомнете си, че LifeOnline.bg не веднъж е сигнализирал за измамните схеми и съмнителни практики на Каканашева, за което тя подаде жалба в полицията срещу главният редактор на изданието - Елза Парини.
Очаквайте скандални разкрития първо в нашата медия за методите на бизнесдамата.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати