Меню

Избрани новини

Клюкарник

Целият бизнес на Мегз е под запор! Ето всички схеми, машинации и еквилибристики на родната бизнесдама!

Дълговете на родната Ким Кардашиян са неизброими

Всички фирми, в които шивачката от Раковски Миглена Каканашева-Мегз и приятелят й Румен Рончев имат участие, са под запор, съобщава в. “Марица”. Рончев е обвиняем в застрахователна измама, а сега претенции към него имат банки, частни кредитори и НАП, е ясно от направената проверка.

В опитите да спаси приятеля си скандалната персона е предприела сложна комбинация от прехвърляния на дялове и пререгистрации. В края на миналата година Каканашева е създала поредната си фирма – “Доверие МК” ЕООД.

Новото дружество моментално е придобило “Мегз 1” ООД, която е фактически собственик на всички останали 45 фирми с подобно име. През “Доверие МК” Миглена е съдружник и в двете транспортни компании на Рончев. Новото дружество обаче мигновено е влязло в полезрението на кредиторите и така на 26 февруари от НАП налагат запор и на “Доверие МК” ЕООД.

“Ню Транс Груп” и “Розова Долина Екс” на Рончев и Мегз също са с блокирани сметки и имущество.

Първият запор е наложен от Про Кредит Банк в края на февруари, а от 18 април има такъв и в полза на УниКредит лизинг.

Юридическите машинации имат дълга и заплетена история. Фирмите на Каканашева под името “Мегз” вече са близо 50, показва справка в Търговския регистър, факт за който LifeOnline.bg алармира още миналата година.

Всяка от тях бива регистрирана със символичен уставен капитал буквално дни след като предишната е достигнала 49 999 лева оборот. По този начин фирмата не попада под ЗДДС и не подлежи на задължителна регистрация по смисъла на закона.

Ловката схемаджийка дължи през почти всяко свое дружество пари на държавата за данъци, осигуровки и други налози. Освен това срещу нейните компании има заведени и спечелени десетки дела за различни суми от фирми в цялата страна за забавени или неизплатени фактури.

Фирмите на Каканашева са осъждани няколко пъти и от нейни служители за неплатени заплати в периода 2015-2017 година. Редица контролни органи пък, сред които и КЗК, са глобявали дизайнерката за нелоялни търговски практики и за умишлено въвеждане в заблуда с фалшива информация за произход и състав на продуктите, продавани от онлайн магазина на българската Ким Кардашиян.

Първата фирма с името “Мегз” е регистрирана през 2013 година от майката на прочутата риалити героиня. Дружеството натрупва над 130 000 лева задължения към НАП. В периода 2015-2017 г. всички шивачки и служители от фабриката в Раковски работят към това дружество. През юни 2017 г. то е продадено на Стефан Славейски, който е известен чистач на дългове.

“Бушонът” е придобил още над 100 фирми с десетки милиони задължения към държавата ни след вписването фирмата вече се казва “Новокер София” и сменя адреса си от Раковски в столицата.

Според експерти в данъчното законодателство Каканашева създава огромно количество фирми, които постоянно прехвърлят активи помежду си и така умишлено забавя работата на институциите при евентуални проверки и сигнали срещу нея.

В информационните масиви има редица копия от покани, изпратени от НАП – Пловдив до дизайнерката за образуване на ревизии или искания за представяне на документи, на които данъчните не са получили отговори.

Оказва се, че Миглена Каканашева – Мегз е една ловка измамница, освен своите клиенти, тя мами и служителите си и държавата.

Твърдението й, че е постигнала всичко сама и с честен труд пък е абсолютна лъжа, защото както става ясно Мегз действа като добре изпечен финансов комбинатор.

Припомнете си, че след първите публикации на LifeOnline.bg  за престъпната и измамна дейност и твърдения на Миглена Каканашева, тя подаде жалба за тормоз и преследване с фалшиви и измислени твърдения срещу главния редактор на медията Елза Парини.

Източник ПИК

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (1)

devil еми дано си получи заслуженото тъпата к*рва
03.05.2019 20:36 / Отговор

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати