Меню

Избрани новини

Елза отговаря

Най-добрите начини да тренирате заедно с вашето кученце

Снимка: rawpixels.com

Домашният любимец може да бъде идеален партньор за спорт

 


Ако имате активно кученце и искате да влезете във форма…имате късмет! Кучетата, особено кученцата, имат много енергия и следователно са идеалният спътник, когато става въпрос за активност.

Някои собственици на кучета дори не осъзнават количеството дейности, които можете да правите с вашия космат приятел, така че ние сме тук, за да помогнем на тези неуверени майки и татковци на кучета. По-долу ще намерите изчерпателен списък с най-добрите упражнения, които да правите с кучето си... сега вие и Роки нямате извинения!

Отидете на поход

Походите са чудесно упражнение както за човека, така и за кучето. Неравният терен и наличието на камъни и пръчки ще представляват предизвикателства, възпрепятствайки мозъка и малките ви. Връзката ви също ще се укрепи благодарение на тихото време заедно на открито сред природата. Ако сте в по-топъл климат, не забравяйте да вземете купа за кучето и бутилка вода, за да сте сигурни, че и двамата ще утолите жаждата си.

Отидете в парка за кучета

Парковете за кучета са невероятни, защото са пълни с други малки! Можете да разговаряте с вашите приятели от кучешкия парк, докато вашето космато бебе си играе. Това е печеливша ситуация!

Отидете на плуване

Повечето кучета, особено лабрадорите, обичат да плуват. Плувайте рамо до рамо с вашето куче за страхотна тренировка. Само не забравяйте да се пазите от острите нокти, тъй като краката им ще гребат в извънредно темпо!

Идете да потичате

Хващайте каишката и тръгвайте! Научете кучето си да тича до вас и да поддържа вашето темпо. Уверете се, че правите много почивки за вода, защото вашето куче ще бъде също толкова уморено, колкото и вие!

Играйте на „дърпане“

Физическото упражнение дърпане на въже става супер подценявано. Опитайте да извадите въжето от устата на вашето куче и ще разберете какво точно имаме предвид! 10 минути от това и бицепсите ви ще горят!

Играйте на „донеси“

Не на последно място, имаме старата игра на хвани и донеси! Кое куче не обича да гони топка или фризби, след като стопанинът му го е хвърлил през парка?? О, и ще се почувствате толкова доволни, щом се научат да го връщат за още един кръг!

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза