Меню

Избрани новини

Клюкарник

Изплуват подробности за смъртта на Денди – искат ексумация на тялото

Снимка: LifeOnline.bg

Ще изровят тялото му в търсене на доказателства за убийството му

 

Търси се ново доказателство за смъртта на писателя и прочут столичен бохем Любомир Милчев – Денди. На запис от охранителни камери се вижда образа на мистериозен мъж в бар, който е последният разговарял с покойния Денди.

Близки на починалия в края на март 2022 г.  Денди обмислят ексхумация на тленните останки на покойния писател, светски хроникьор и естет, съобщава столичен ежедневник.

Те ще се опитат да открият ново или пренебрегнато в хода на разследването обстоятелство, което да даде коз в посока какво е причинило смъртта на Милчев.

По думите на близка приятелка на Денди официалното заключение за смъртта му в столичната болница "Света Анна" е "пневмония". Близките на Денди обаче отхвърлят тази констатация, защото четири експертизи на съдебни лекари - двама от Пловдив и двама от София, доказвали, че Денди е имал малко под тила "дупка колкото детски юмрук". Според патоанатомите починалият е бил удрян професионално или с бутилка, или с бухалка. Общото им заключение опровергава официалното заключение на следствието, че Любомир Милчев не е станал жертва на убийство.

По самото разследване остават много "бели петна".

Според източни на изданието, няколко години преди кончината на фамозния персонаж, негови познати виждат странен сайт в мрежата, в който с разбъркани по думите им букви е написано: "Денди ли е по-велик, или аз?".

Когато те споделили с Милчев за видяното, той "пребледнял като платно", защото бил открил в бележниците си, написано с химикалка, същото изречение. Оттогава светският хроникьор започнал да се допитва до астролози.

"Почти всеки ден разговаряше по телефона с един мъж, който беше трудноподвижен и който му правеше хороскопи. Малко преди трагедията той беше предупредил Любо, че го чака опасност, но той не обърна сериозно внимание на това", доверява дългогодишна позната на Милчев.

Заедно с уличния музикант Кристофър Денди обитава апартамент в аристократичния център на София

Тя твърди още, че Денди е бил предупреден да напусне квартирата, в която живеел с Кристофър Кем, като съседите чули скандали там още на 14 февруари, както и в малките часове през последната земна нощ на Денди. Той се притеснявал, защото нямало къде да изнесе багажа си, особено старинните мебели.

Негова приятелка успяла да намери помещение в столичен институт, където светският хроникьор да складира мебелите си, докато си намери подходяща квартира. На 14 февруари жената и Милчев имали среща по въпроса, но изненадващо Денди не се появил на срещата в центъра на София, а телефонът му бил изключен.

 

На 16 февруари Денди е отишъл на фитнес, а после е имал среща със своя издател Атанас Кръстанов. Двамата сядат на разговор в заведение около градинката на "Кристал" в София.

След като се разделят, Любомир Милчев се мести в съседен бар. Според свидетелски показания на хора от заведението в него Денди се е срещнал с мъж, заснет и от камерите на заведението.

Самоличността на непознатия обаче така и не е установена. Близките на провокативния белетрист са категорични, че никога не са виждали този човек. На записите от бара се вижда, че въпросният мистериозен мъж влиза с кученцето на Денди - Хининус, с което обикновено той не се разделял.

Вижда се и как светския хроникьор се движи из заведението със странно наведена надолу глава. Неговата близка приятелка твърди, че се е стигнало до изгонването на двамата от бара. След тези моменти настъпва мрак, в който вероятно се е случило непоправимото.

Двете сестри на Денди на опелото му през април 2022 г.

Къде и от кого са били нанесени фаталните удари по главата на Денди, остава мистерия. Необяснимо е и как с такива травми, почти несъвместими с живота, Милчев е успял да стигне до квартирата на ул. "Иван Рилски". След първоначалния оглед по главата на Денди са били открити осем травми, както и счупени ребра, едното от които е проболо белия дроб. Един от свидетелите - столичният диджей Ивайло Иванов, твърди, че е видял естета, паднал на земята в градинката на столичната църква "Свети Георги". Денди обаче разговарял и дори му подал визитката си с покана да му се обади.

Няма обяснение и защо квартирата, в която Милчев е живял през последните години от живота си с Кристофър Кем, е била отключена, което според негови близки създава предпоставки за заличаване на улики.

"В болницата също много са го почиствали преди трите мозъчни операции, когато го видяхме в реанимацията, беше много чист", споделят приятели на покойния паркетен лъв. Това, смятат те, също е могло да заличи веществени доказателства.

Друга мистерия освен мъжа, срещнал се с писателя в столично заведение на 16 февруари, остават дрехите на покойния. Не е ясно защо Денди е намерен по бельо. Въпросът е как човек с такива травми по черепа и тялото е могъл да се съблече.

Всички тези неясноти и въпроси карат близките на починалия Любомир Милчев да не приемат заключенията на разследването, че Денди е починал от пневмония и дори да са готови да ексхумират тялото му с надежда да намерят нови доказателства за това, че той е бил убит.

Последната земна година на Денди е била много трагична, доверяват негови приятели. Той загубва майка си, после и баща си. Въпреки че бил удивително здрав, споменал, че ако нещо се случи с него, иска да бъде погребан в гроба на баба си и дядо си в Перник, към които изпитвал голям пиетет.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза