Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Полицията има версия за зловещото нападение над Денди! Състоянието му продължава да е критично!

За съжаление шансовете на Денди да оцелее са изключително минимални

 

Опит за убийство с цел грабеж над Любомир Милчев-Денди разследват органите на реда. Популярният светски хроникьор беше зверски пребит в четвъртък и в момента е в изключително тежко състояние в реанимацията в столичната болница "Света Анна".

 

Според полицаи, разследващи случая, става дума за грабеж, а не за разчистване на лични взаимоотношения. Основание за това твърдение дава фактът, че Денди е удрян само по главата.

 

Престъпленията от ревност, завист, накърнена чест или нещо подобно обикновено включват по-тежки нанесени травми заради злобата и насъбраната агресия на убиеца към жертвата и желанието да се причини по-силно страдание, обясняват запознати с разследването.

 

"Има сериозна опасност за живота на Любомир Милчев. Приет е в четвъртък - с тежка черепно-мозъчна травма", каза пред медиите Антон Луков, говорител на болницата, в чиято реанимация Денди се бори за живота си.

 

Бохемът не е идвал в съзнание, а шансовете да се пребори за живота почти минимални. Удрян е брутално само и единствено в главата, казват докторите, като черепът му е буквално смазан.

 

Преди броени минути стана ясно, че Денди е претърпял втора черепно-мозъчна операция, по информация на DarikNews.bg получена от УМБАЛ "Св.Анна". Операцията е извършена от екип от неврохирурзи и реаниматори в болницата, в която той бе приет след жесток побой. В момента пациентът е в КАИЛ (реанимация) на УМБАЛ "Св.Анна"-София АД.Състоянието му продължава да е тежко и има реална опасност за живота му.  Властите разследват опит за убийство с цел грабеж. Според свидетелските показания в четвъртък в периода от около 14:00 часа на 17 февруари до около 01:50 часа на 18 февруари в апартамент на ул. „Св. Иван Рилски“ в София е направен опит той да бъде умишлено умъртвен.  

 

 

Любомир Милчев-Денди живее в апартамент на ул. "Св. Иван Рилски". Именно там, паднал по очи, той е открит от неговия приятел - младия цигулар Кристофър, с когото съжителстват повече от година.

 

Пред ченгетата той обяснил, че когато се прибрал, външната врата била заключена отвътре. Кристофър отключил и видял Милчев да лежи на пода облян в кръв, а на главата му зеела огромна рана.

 

Младият цигулар незабавно извикал линейка и полиция. По време на огледа станало ясно, че Денди не е бил нападнат в апартамента, а някъде навън. Той обаче е бил в безсъзнание и нямало възможност да бъде разпитан.

 

Полицията работи по почти сигурна версия, която разследва опит за убийство с цел грабеж. От години е известно, че писателят колекционира ценни антики. В последно време той се препитавал, като е продавал различни свои скъпоценни вещи.

 

Денди притежава сребърни украшения, останали му от роднини по майчина линия. Имал и сбирка от малки порцеланови статуетки, сребърни пудриери, табакера и дамски пръстен.

 

В интервюта Денди често говори и показва своите съкровища, като издава, че продължава да носи в себе си част от скъпоценностите си, за да "не изчезнат", ако ги остави в апартамента си. Предполага се, че писателят е бил нападнат именно за да му бъдат взети те.

 

Това са цял комплект прибори, включително за риба и за миди, които той носи със себе си. Халка за салфетка, щипка за лед, коктейлна лъжица, както и специален кожен несесер с писалка, часовник, игла за вратовръзка, пръстен, а в джобовете - множество сребърни вещи.

 

Единствено златния часовник от време на време той свалял и оставял вкъщи, тъй като ползва такъв джобен.

 

Какво се е случило с тези предмети, за момента няма яснота. Знае се само, че една от най-ценните вещи на Денси - бастунчето, която той наричаше "бастон", е изчезнала.

 

"Това е невъобразимо красива вещ, която аз обожавам, а какво си мислят другите, си е тяхна работа. Нося го само на дипломатически партита", разправяше литераторът за бастунчето, с което беше чест гост в на приеми в десетките дипломатически мисии в столицата.Какво точно е станало с въпросния "бастон", не се знае. Проверява се и дали не са изчезнали някои от вещите на бохема от апартамента му.

 

Няма го и любимото му куче Хининус, което той толкова обича, и често водеше в телевизионните студия. Напоследък писателят избирал най-вече неговата компания, защото бил "уморен от хората", разказва негова близка.

 

Денди често води кучето си Хининус в телевизионните студия, където гостува

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза