Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Черепът на Денди е разбит при нападението! Шансовете му да оцелее са минимални! (снимки)

Нова версия за случилото се в петък през нощта

 

Поетът и преводач Любомир Милчев - Денди (58) е със счупен череп и се бори за живота си.


Черепно мозъчната му травма е причинена от удари с тежък предмет в главата. Предполага се, че негов познат е извършил нападението, което е квалифицирано като „опит за убийство“ и е станало извън дома му.


Денди, който е желан гост на приемите в десетките дипломатически мисии в столицата, живее в апартамент на ул. "Св. Иван Рилски“. Именно там, паднал по очи, той бил открит от негов приятел, с когото съжителствали. Това станало в 2 ч. след полунощ в петък.

 

Мъжът бил разпитан и обяснил, че излязъл от жилището още в четвъртък. Когато се прибрал при Денди, външната врата била заключена отвътре. Човекът отключил и останал безмълвен. Милчев лежал на пода потънал в кръв, а на главата му зеела огромна рана. Той незабавно позвънил на 112, твърди столичен ежедневник.

 

По време на огледа станало ясно, че Денди е бил нападнат извън апартамента, а някъде навън. Изпаднал в безсъзнание пострадалият не е разпитан. Една от версиите на разследващите е, че е възможно и въпросният приятел на Денди да е излъгал.

 

Служителите на реда проверяват неговото алиби, за да установят къде е бил във фаталната петъчна нощ. Иззети са записи от камерите в района на жилището.


По оперативни данни Денди се е прибирал и е избухнала свада с негов познат, който го е удрял по главата. С последни сили светският лъв е успял да стигне жилището си, където се е заключил, а след това е припаднал.

 

В момента той лежи в безсъзнание в реанимацията на Университетската болница "Света Анна". 

 

 

"Има сериозна опасност за живота му. Приет в четвъртък – с тежка черпно-мозъчна травма. За съжаление, шансовете да се пребори за живота си не са големи, той не е идвал в съзнание. Бит е брутално в главата", каза за NOVA Антон Луков, говорител на УМБАЛ "Св. Анна".

 

Ударът едва ли е бил един - той е с множество фрактури на черепа, отоци и хематоми, добавя още Луков.

 

От публикацията на неговата приятелка Ива Николова във Фейсбук става ясно, че се набират и кръводарители за Денди.

 

"Приятели, моля ви, който има възможност да дари кръв за Денди, да го направи в Националния кръвен център на името на Любомир Илиев Милчев. Бележката трябва да се предаде в Окръжна болница "Света Анна".

 В понеделник може да се дари кръв и в самата болница. Положението е сериозно, той е в реанимация, на командно дишане. Молим се за него!".Актрисата Касиел Ноа Ашер също отправи зов за помощ и се присъедини към кръводарителите, тя пише:

 

"Засега ни остава само да се молим Денди да има късмет! … Аз ще ида утре (неделя) - защото нещата са спешни. Ако някой знае какво е станало с кученцето на Денди - нека пише.

Ще се намери приемен дом за него, докато надявам се от все сърце Денди се оправи!..."


Приятели на известния бохем търсят изчезналото любимо кученце на Денди - Хини (галено от Хининос).

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

 

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще посрещнете Нова Година?

 

Покажи резултати