Меню

Избрани новини

Фен зона

Кеми Тодоров със своя версия за смъртта на Денди!

Двамата бяха дългогодишни приятели

 

Джаз примата Камелия Тодорова изрази мнение по повод заключението на съда, че Денди не е бил убит.

 

"Денди не бил убит? Това е измишльотина на държавата! Но такова решение изобщо не ме учудва, не е нещо ново. Подобни развръзки се превърнаха нещо нормално. Кой ли ключов случай е разкрит в последните години?"

 

С тези думи Камелия Тодорова коментира заключението, че дипломираният философ, естет и писател не е жертва на насилствена смърт, както беше обявено преди няколко дни.

 

На 17 февруари 2022 г. Денди бе намерен с разбита глава и в безпомощно състояние в апартамента си до столичната църква "Св. Георги", в който живееше заедно с Кристофър Кем - млад цигулар от Плевен, който се свиреше на минувачите в подлеза на столичния Орлов мост и други места в София.

 

Прероденият аристократ бе приет по спешност в Окръжна болница "Св. Анна" и в следващите дни бе подложен на животоспасяващи черепно-мозъчни операции, припомня HotNews.bg.

 

Денди бе поставен в медикаментозна кома, но така и не дойде в съзнание, преди да напусне този свят. А неговият близък приятел Кристофър потъна в нелегалност.

 

Според аутопсията писателят е бил убит, но за престъплението така и никой не бе задържан. Нещо повече. Говорителят на Окръжна болница в София Антон Луков каза пред "България Днес", че Денди "е бил целенасочено и жестоко бит в главата и че лицето му е смазано".

 

 

В началото разследващите уточняваха дали Денди е пребит с ръце, или е налаган с твърд предмет, но при едно сигурно обстоятелство - травмите му не са причинени от падане.

 

По неофициална информация тогава се твърдеше, че Милчев е ударен с предмет, защото половината му череп е раздробен. Цялата глава на Денди е в рани и хематоми след приемането му в лечебното заведение.

 

Близо две години по-късно се оказва, че Милчев е починал от тежка черепно-мозъчна травма в тилната част на главата, която се е усложнила с развитието на възпаление на белите дробове и генерализирана бактериална инфекция.

 

Относно травмите по тялото на Денди вещите лица и по двете експертизи на трупа му са категорични, че се дължат на падане назад от собствен ръст и изключително тежък удар на главата в земята.

 

Една от причините експертите да смятат, че Любомир Милчев не е убит, е това, че не са установени следи от борба или наранявания от типа "защитни". По този начин доказателства за умишлено умъртвяване на Денди или за причиняване на смъртта му по непредпазливост няма.

 

Софийският градски съд прекрати окончателно наказателното производство за смъртта на Денди и случаят е приключен за държавата.

 

Това решение не се приема като чиста монета от джаз примата, която познаваше приживе Любомир Милчев.

"Живеем в престъпна държава, която отглежда убийци и после решава, че няма убийство. Всичко потъва и се прикрива, както в случая с Милен Цветков", коментира още пред изданието Камелия.

 

Изпълнителката и ексцентричният персонаж се прочуха с фиктивната сватба, която вдигнаха наужким на сцената на столичен театър. "Театърът в театъра" се разигра преди близо 17 години. Изпълнителката на "Не ме гледай така момче" не бе споделяла досега пред медиите за своята "венчавка" с Денди.

 

"Вдигнахме сватба в театър "4ХС" (сега - "Алма Алтер" към Софийския университет - б.р.), уточнява Камелия. Певицата заедно с актрисата Елена Петрова са сред най-популярните открития на неговия дългогодишен ръководител - режисьора Николай Георгиев.

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати