Меню

Избрани новини

Фен зона

Едва преживяващият Денди гладувал, карал на солети!

Снимка: LifeOnline.bg

Близките му нямат достъп до вещите на покойника


Любомир Милчев - Денди едва е преживявал последните години преди смъртта си, стана ясно от изявление на негов приятел.

 

"Денди нямаше какво да яде...", сподели един от най-близките му и дългогодишни приятели - астрологът Красимир Куртев.

 

"Обади ми се по телефона. Аз бях в Пловдив, той - в София. Беше събрал стотинки, за да купи едно кюфте и да го даде на кученцето си Хининус, а някой го беше почерпил три солети и... това му беше храната за целия ден.

 

Неговият живот е направо потресаващ... не ми се говори, толкова ми е болно.

 

България загуби един уникален ерудит, който си отиде абсолютно неразбран! Не е случаен никак и последния пост на Денди в социалните мрежи.

 

Ще ви го цитирам: "Посредствени люде сте вие, българите – затънали във всякаква срамна дребнавост и на всякой ден в злобата му...".

 

Той вече не издържаше. Просто не издържаше. Ако някой вникне в тези негови думи, ще разбере много неща. Всеки ден се е изливала злобата. И той е знаел какво ще се случва...

 

Виждате какво става сега и с разследването за него, което на мен ми е много странно, защото се замете под килима.", споделя приятеля на Денди цитиран от HotNews.bg.

 

 

Междувременно се появи информация, че почернената племенница на Денди, който почина след близо месец в кома, разкри, че цигуларят Кристофър, който живееше с Денди до мистериозното му пребиване, вече спокойно изнася вещи от апартамента им.

 

По думите й Кристофър е отишъл в нощта след смъртта на Любомир Милчев в жилището което са обитавали и е изнесъл оттам няколко куфара с вещи. Какво е имало в тях, не е ясно.

 

Възможно е Кристофър да е прибрал част от личните си вещи, но може да е взел и други неща, безпокоят се близките на починалия.

 

Знае се, че бонвиванът има солидна колекция от ценни вещи и антики, до които семейството му няма достъп заради Кристофър. Къде и кой ще прибере неповторимите артефакти остава загадка.

 

"Не сме взели нищо от нещата на Денди. Дори нямаме дрехи, с които да го погребем. Кристофър заслужава да бъде съден за задържане на вещи на починал човек", категорична е племенницата на покойника.

 

Тя допълва, че тече разследване за случилото се на 17 февруари, но никой не им дава никаква информация.

 

 

"В момента правят аутопсия, все още не знаем кога ще бъде погребението."

 

Анна разкрива, че Хининус, най-верният приятел на Денди, все още е в Кристофър. Младежът е обещал тази седмица да предаде кучето на семейството на покойния бохем.

 

Кристофър се държал изключително нахално с роднините на Денди и вече месец държал в плен Хининус, казва племенницата на светския хроникьор.

 

Възрастния домашен любимец на Денди е настанен при роднини на музиканта, без да има яснота защо Кристофър не връща животинката на близките на покойника.

 

"Обещаха ни да ни върнат Хининус тази седмица, но след толкова лъжи ми е трудно да повярвам. Докато не се случи, няма да съм спокойна", допълва племеницата Анна.

 

Кучето на светския хроникьор изчезва още в деня, когато Денди беше пребит. Според сведенията, които има Анна, Кристофър Кем прибира домашния любимец и отказва да го върне.

 

Във фаталния ден Денди е намерен паднал на пода в дома си. Безпомощният писател е открит именно от Кристофър, с когото дели не само апартамента, но и живота си.

 

Черепът на 58 годишния Денди е смлян. Кристофър, който е уличен музикант и е родом от Плевен, излиза от дома им на 17 февруари в 14 ч. и се прибира няколко часа след полунощ.

 

Намира Денди на земята в локва кръв в заключеното жилище. Светският хроникьор с цветущ речник веднага е закаран в болница "Св. Анна", където са му направени няколко операции.

 

Денди е в безсъзнание и изпада в кома, а лекарите казаха, че травмите му са много тежки и на писателя ще му е изключително трудно да се пребори за живота си.

 

Столичния бохем Денди и уличния цигулар Кристофър живеели заедно

За жалост, въпреки положените усилия Любомир Милчев почина миналата неделя. В същото време, докато толй лежи в кома в болницата, Кристофър бе привикан в 6-о РПУ за разпит, но така и не се разбра какво е споделил с ченгетата цигуларят.

 

По-късно се появиха версиите, че Денди е бил нападнат, за да бъде ограбен, тъй като непрекъснато носел със себе си ценни вещи. Появи се и хипотеза, че светският хроникьор се е спънал и е паднал по стълбите в дома си, където зверски е наранил главата си.

 

Разследването по случая тече и в момента, но над какви версии работят органите на реда остава загадка.

 

Засега МВР не предоставя информация за разследването.

 

След случилото се Кристофър се покрива, не отговаря на телефонни обаждания и приятелите му потулват истината около това къде се намира момчето и защо не разказва какво е видял.

 

В същото време племенницата на Денди, Анна Георгиева, получава неколкократно заплахи за живота си и е предупреждавана от авери на Кристофър да не рови и да не го търси, твърди пред столичен ежедневник самата тя.


 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза