Меню

Избрани новини

Звездите

С ковид под домашен арест? Убиецът на Милен Цветков бави делото трета година!

Заседанието на ВКС беше отложено по молба на Кристиан Николов

 

Вчера се навършиха три години от смъртта на Милен Цветков, а датата съвпада с делото във Върховния касационен съд, което трябваше да се гледа за катастрофата, отнела живота на журналиста.

 

"Съвпадението е напълно случайно и жена му, както и дъщеря му Калина няма да присъстват в залата. Те направиха панихидата от кончината на Милен преди Великден", съобщи адвокатката на семейството Надежда Ковачева.

 

За да не преживява отново кошмара, дъщерята на водещия Калина, която от години живее в Хага, не идва на съдебните заседания. Майката на малкият му син Боян - Ивета, обаче винаги е там.

 

Оказа се обаче, че подсъдимия за смъртта на Цветков - Кристиан Николов, който е под домашен арест, е пипнал COVID-19 и делото бе отложено. Николов представи медицински документ, с който пожела заседанието да бъде пренасрочено, защото коронавирусът го е тръшнал, а в същото време държи да присъства на процеса, който се гледа във Върховния касационен съд.

 

Магистратите от последната инстанция уважиха това искане на подсъдимия, но прокуратурата не остана очарована.

 

Прокурор Божидар Джамбазов от върховната прокуратура изрази съмнение в истинността на заболяването на подсъдимия, защото Кристиан е представил пред съда само сертификат, но не и документ за карантиниране.

 

След като определи новата дата за продължаване на делото на 21 юни, съдията се пошегува, че се надява, че Кристиан не е пипнал вируса, защото са го пуснали да гласува. Той е под домашен арест, затова напуска жилището си само с разрешение на съда, а е поискал такова, за да упражни своето конституционно право на последните избори.

 

 

Преди делото да стигне до ВКС, две съдебни инстанции осъдиха студента по икономика в Германия Кристиан на 9 години затвор. Днес обаче делото се връща за ново разглеждане на втора инстанция да бъде оправдан или да получи по-малко наказание.

 

Конституирани като частни обвинители децата на Милен Цветков продължават да пледират, че катастрофата е причинена умишлено. За по-високо наказание ще настоява и прокуратурата.

 

В жалбата си до ВКС адвокатите на Калина Цветкова - Надежда Ковачева и Яким Стоянов, пишат, че младият мъж, който вече е на 25 години, не е предприел никакви мерки за преодоляване на възможните последици.

 

Вместо да опита да спре или да намали, той преминал на червен светофар със скорост 99 км/ч кръстовището на бул. "Черни връх". В колата били още приятелят му Георги и приятелката на Кристиан - Симона. Двамата обаче не видели нищо, защото си гледали телефоните.

 

В това време субаруто на Милен Цветков било спряло на светофара, а летящият с висока скорост джип на Кристиан го смачкал. Журналистът издъхва в линейката на път за болницата от сърдечна тампонада, настъпила вследствие на частично разкъсване на гръдната аорта, довело до излив на кръв в сърдечната торбичка.

 

Имал е също тежка гръдно-коремна травма, като уврежданията се дължат на удари на тялото във вътрешните части на автомобила. Макар кръвната проба на Кристиан Николов да установи три вида наркотици, той категорично отрича да е употребявал дрога.

 

 

„Не съм ползвал наркотици - нито тежки, нито леки. Дрогата не се вписва в начина ми на живот. Всеки носи своя кръст, аз ще нося моя до края на живота си“, заяви той пред Софийския апелативен съд през октомври миналата година.

 

Още тогава проверка в профила на приятелката му Симона обаче показа, че момичето има доста странен лайфстайл и залита към сатанинството. В някои от постовете й се споменава специфична комбинация от скъпи наркотици, която е популярна сред децата на заможни семейства.

 

 Наркотикът се нарича адренохром (кратко наричан Хром, б.р.), познат още като "сатанинския наркотик", "дрогата на световния елит" и "еликсир на младостта".

 

 

Според адвокатите на обвиняемия обаче дрогата е сложена в питието му в деня преди катастрофата по време на купон в дома му. На 18 април 2020 г. Кристиан и приятелите му празнуват рождения ден на годеницата му Симона Цветкова.

 

Тезата им твърди, че компанията първо планирала веселие на Витоша, но заради пандемията и извънредното положение не били допуснати от полицаи до планината, пише HotNews.bg.

 

Пред съда Кристиан обясни, че докато разчиствал, видял един шот на масата, изпил го и се почувствал много зле. След което си легнал и се събудил по обед на 19 април. В късния следобед той, Симона и Георги Иванов тръгнали да търсят някъде да хапнат.

 

Припомнете си, че веднага след инцидента адвокати на заможното семейство Николови скоростно започнаха да прехвърлят имоти на семейството на други собственици за да се избегне плащането на кръвнина на наследниците на убития Милен Цветков.

 

Майката на убиецаДесислава Николова, за която се знае, че е ключов фактор в бизнеса на разследвания по това време алкохолен бос Миню Стайков, освен негов съдружник, има обръчи от фирми на свое име с участието и на съпруга й.

 

Като кредитор на част от тях е записан и синът й Кристиан, който е най-големият от три деца в семейството.

 

 

Основния ангажимент на Николова от години е във „Винпром“ Карнобат на Миню Стайков, където тя е съдружник и очевидно печели повече от добре, тъй като може да си позволи не само луксозни коли, скъпи почивки, но и огромна къща в центъра на София оценена на милиони левове. От стари снимки на имота, се вижда, че баровката е направила и основен луксозен ремонт на имота, както и на целия двор. 

 

Джипът убиец на Кристиан е бил регистриран на една от фирмите на майка му. Не е известно докъде стигна проверката на Прокуратурата относно произхода на парите на Десислава Николова, с които е купено свръх мощното Ауди.

 

Проверката бе по нареждане на главния прокурор Иван Гешев, след като се разбра, че фирмата собственик на возилото не е отчитала никаква дейност, но е получила 500 хиляди от еврофондове. Десислава Николова е разпитвана и по разследването за пране на пари на съдружника й Миню Стайков. 


През 2022 Десислава Николова вдигна сватба за чудо и приказ. На пищно тържество в присъствието на кум родни и италиянски знаменитости, майката на убиеца се омъжи за заможен предприемач от апенините.

 

Какво ще реши ВКС, няма да стане ясно в деня, когато се навършват 3 години от смъртта на журналиста.

 

Според закона върховните магистрати не обявяват решенията си веднага, а в едномесечен срок, който е препоръчителен.

 

Междувременно почти е готов новият филм за Милен Цветков. Филмът ще бъде осъществен от продуцентската къща "Аффлатус", съобщи нейният собственик Веселин Диманов.

 

"Все още работим по темата. До месец ще сме готови", съобщи Диманов. Паметта на Цветков и тази година ще бъде почетена от неговите приятели, които се събират мълчаливо на мястото, където се случи зловещата катастрофа на столичния булевард, палят свещи и поднасят цветя.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза