Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Убиецът на Милен Цветков отрича да е бил надрусан! Адвокат разкрива схемите на защитата!

Мастит адвокат оспорва експертизата доказваща наличието 3 различни в кръвта

 

Съдът прие експертизата доказваща, че Кристиан Николов е бил под въздействието на три вида наркотични вещества забранени от закона, когато блъска и убива Милен Цветков. Защитата на подсъдимия адв. Любомир Таков обаче, оспорва експертизата направена във ВМА, като обявява експертите в некомпетентност.

 

Адвокатът на семейството на Милен Цветков също коментира експертизата, той определя версиите на защитата като „нелепа“:

 „Кристиан Николов е употребил наркотици и е осъзнавал ясно, че е възможно да се случи нещо подобно”, заяви в ефира на „Здравей, България” Менко Менков.

 

„Обвинението, което се поддържа, е за наличие на евентуален умисъл. Нашата теза е, че деецът е допускал, че е възможно да се случи нещо подобно. Николов е имал ясното съзнание за употреба на наркотични вещества, защото освен метаамфетамин, е установено наличие на кокаин и марихуана. Той е бил със съзнанието, че шофира след употреба на дрога, което е забранено от закона”, подчертва Менков.

 

 

„Едва вчера дойде моментът да се приеме тройната експертиза, извършена от медици във ВМА, на базата на проби от кръв и урина, взети от подсъдимия два часа след катастрофата. Вчера стигнаха и до широката общественост.

 

Заключението на тези експерти беше изключително впечатляващо, което практически разруши градената версия за това, че той не е знаел, че в организма му има наркотици. Не може да не е знаел. Вчерашните характеристики, изложени от вещите лица, показаха наличие на амфетамин или метаамфетамин в концентрация 232 нанограма на милилитър. Това е изключително много”, посочи Менков.

 

Според експерти такова количество наркотици в кръвта е възможно само при два варианта: ако инцидентно 24 годишният Кристиан Николов е приел наведнъж голяма доза наркотици, което е необичайно, или ако продължително е употребявал дрога. 

 

 

„Създаваше се едно впечатление от показанията на сестрата, на брата и на познат на подсъдимите, че по време на празненството преди катастрофата подсъдимият случайно е видял чаша с деджестив. Изпил я, почувствал се зле и легнал да спи.

 

Не знаел какво е имало в чашата. Другата версия беше, че пиел успокоителен чай, защото се притеснявал преди изпити, въпреки че не е имал такива към онзи момент. Третото обстоятелство, което те изтъкваха, е, че той е използвал успокоителна паста, с която е мажел устната си кухина. Тези версии бяха изключително нелепи, смята той.

 

Кой е мастития адвокат на убиеца на Милен Цветков и колко ще хвърлят изключително заможните родители на Кристиан Николов за да избегнат правосъдието?

 

 

Адвокат Любомир Таков е син на известния си баща юрист Лъчезар Таков. Завършва Право в Софийския университет през 2009 г., а през 2014 г. получава удостоверение за правоспособност и вписване в Единния регистър на медиаторите. От 2008 до 2014 г. заема различни длъжности в системата на МВР, в сферата на разследване на криминални престъпления, а от октомври 2015 е асистент по право на интелектуална собственост в катедра "Правни и хуманитарни науки" към Стопанския факултет при Техническия университет. В правните среди неофициално се говори, че тарифата на младия юрист е 1000 лева само за "добър ден", а за започване на дело от какъв да е характер, консултацията скача двойно, особено ако е от интелектуален или наказателен характер.

 

 

Клиенти в кантората на семейство Такови са не само ъндърграунд лица от калибъра на Маргините, Златко Баретата, Гриша Ганчев, част от бандата на Наглите, членове на бандата на Килърите, Ангел Василев – сочен за поръчител на убийството на Андрей Луканов, но и редица руски фирми, твърди "Марица".Майката на дрогиралия с три вида вещества Кристиан Николов - Десислава Пешева-Николова е близка съдружничка на алкохолния бос Миню Стайков, както стана ясно още в първите часове след трагедията с Милен Цветков. Само щрих от биографията на адвоката на студента с афинитет към синтетиката дава достатъчно поводи и на съседи, и на познати, да твърдят, че защитата му е поета от близък приятел.Надали е случайно, че именно Любомир Таков защитава сина на Стайков - Стайко Стайков при мнимото му "отвличане" и "изтезаване" преди година. Драмата ала треторазряден холивудски екшън бе съчинена от самия Стайков-младши, след като през 2013 г. се опита да го направи за сефте, но бе уличен като обикновен беглец заради повдигнато обвинение за участие в организирана престъпна група с баща си с цел ощетяване на държавата с цели 2,5 милиона лева. Защитникът е... адвокат Таков. 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати