Меню

Избрани новини

Клюкарник

Гидията се разцепи заради Явор Бахаров – колеги отказват подписка в защита на пиянските му издънки

Защитниците на актьора може и да успеят да го спасят от затвора

 

Популярни актьори и светски знаменитости са отказали да се подпишат в защита на своя колега Явор Бахаров (35), за да опитат да омилостивят районния съд в Разлог.

 

Скандалният театрал е подсъдим за шофиране под влиянието на алкохол и забранени вещества, след като бе арестуван на 8 февруари т.г. от полицията в Банско. Съдебния процес срещу Бахаров стартира през лятото след няколко отлагания, а поредното заседание на Районния съд в Разлог е насрочено за 23 октомври.Адвокатът на Явор Бахаров – Денислав Асенов, е пробвал неуспешно да активизира известни актьори, които да напишат препоръки в полза на своя колега. Куп популярни имена от театъра и телевизионния екран са отказали категорично да се замесват в процеса и да участват в подписка в негова защита. 

 

„При положение, че това не му е първото нарушение на закона, всеки опит да бъдат впрегнати актьори ще компрометира театралната гилдия и ще настрои обществото срещу нас. Нито един колега не се съгласи името му да бъде замесвано по какъвто и да е начин в съдебния процес“, признава пред „Уикенд“ актьор от София.

 
По-малкия брат на Захари Бахаров рискува петгодишна присъда заради издънката в Банско, но засега няма изгледи съдебния процес срещу него да приключи скоро.

 

 

Адвокатите му протакат делото още от самото начало и използват различни тактики и прийоми за да спасят лошото момче от килията.

 

Адв. Денислав Асенов вече опита да компрометира полицаите и медицинските лица, за да измъкне популярния си клиент от лапите на закона.

 

На последното заседание на съда в Разлог, проведено на 29 септември, защитникът на Бахаров, постави под съмнение квалификацията на униформените в Банско, взели алкохолна проба с дрегер от актьора.


Защитната теза на юриста, е че дрегера е бил технически неизправен. Според данните от разследването, скандалния театрал е бил с 1,42 промила алкохол, а двете кръвни проби, анализирани от лаборант Росица Коевска, също потвърждават тези нива.

 

Малкият Бахаров обаче може и да се измъкне, ако съда в Разлог приеме, че бланката на талона за медицинското изследване е със стара дата. Засега остава загадка дали грешката е случайна, или още на 8 февруари Бахаров, по съвет на някой адвокат, се е погрижил да се случи този гаф.

Съмненията на прокуратурата са, че фелдшера от Филиала за спешна медицинска помощ в Банско Венета Сковарданова, която е взела кръвната проба на Явор Бахаров, умишлено е попълнила бланка със стара дата.

Медицинското лице ще бъде разпитвано в съда в Разлог на предстоящото заседание, след като не се яви в съдебната зала по-рано.

 

 

Другият пропуск на разследването, в полза на адвокатите на Явор Бахаров, е че свидетелите са били разпитвани от инспектор, а не от разследващ полицай. Юристи коментират, че жалкия опит на защитата на актьора да го измъкне от наказание за провинението може да доведе до обратен ефект – срещу него да се настроят съдиите от Разлог.


„За всички е ясно, че Бахаров е шофирал солидно почерпен с алкохол и дрога – марихуана и кокаин. Десетки очевидци са го видели да форсира колата си и да криволичи с нея по улиците на препълнения с туристи Банско. Опитът да се прехвърли вината върху полицията и медиците едва ли ще бъде посрещнат добре от съдиите в Разлог – все пак те се познават с магистратите“, коментира пред „Уикенд“ юрист с опит при подобни дела.


Положението на Явор Бахаров се утежнява и заради обемистото му криминално минало. През 2016 г. той бе засечен да шофира в нетрезво състояние, но тогава съдиите го пожалиха и му отсъдиха условна присъда от едва 6 месеца с 3-годишен изпитателен срок.

 

 

Миналатагодина Бахаров бе арестуван в центъра на София, след като се сдърпа с полицаи и със случаен минувач. Тогава минувачът забелязал, че актьорът налага с юмруци и шамари гаджето си Рая Пеева и опитал да се намеси, за да защити блондинката.

 

Бахаров обаче му налетял, заради което пренощува в ареста и се сдоби с присъда пробация за хулиганство и неизпълняване на полицейски разпореждания. Тогава съдията от Софийския съд го предупреди, че ако се видят още веднъж в съдебната зала, ще го вкара зад решетките. 

 

Припомнете си, че само месец след ареста на Бахаров, който се качил зад волана пиян и надрусан, на кръстовище в София бе убит журналистът Милен Цветков от шофьор употребил алкохол и коктейл от наркотични вещества.

 

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза