Меню

Избрани новини

Пикантерии

Сираците на Милен ще получат 187 хиляди лв. събрани чрез кампания

Парите ще бъдат поделени по равно между двете му деца

 

Кампанията за подпомагане децата на Милен Цветков начената в Интернет е събрала 187130  лв. след като журналистът бе убит в нелепа катастрофа.

Сумата ще бъде разпределена поравно между неговите наследници - 24-годишната му дъщеря Калина и 8-годишния му син Боян.Кампанията премина под наслов "За децата на Милен" и стартира на 20-и април тази година само ден след смъртта му на столично кръстовище. Събирането на средства беше инициирано от фондация "Работилница за граждански инициативи" и бе  активна в продължение на два месеца.

 

Общият брой на дарителите наближават 3000 души, които са успели да отделят различни суми от 5  до 1000 лв. и нагоре. Повечето от тях са пожелали анонимност и не са обявили публично имената си под извършеното по банков път дарение, макар да има такава възможност.

 

ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ СЪС СМЪРТТА НА МИЛЕН ЦВЕТКОВ ТУК!В списъка се виждат някои имена на колеги на покойния ТВ водещ, както и на много светски персони.  След стартиране на инициативата имаше потребители в социалната мрежа, които се възпротивиха срещу доброволното дело, като изразиха мнение, че децата на Милен ще получат кръвнина от убиеца му и не е нужно пари да се събират от обикновените граждани.

 

Това обаче не е ясно кога и дали въобще ще се случи, тъй като процесът срещу дрогирания Кристиан Николов, който уби Цветков на столичния булевард Черни връх може да се проточи с години, а и може да се окаже, че убиецът му няма никаква собственост, пише „Ретро” .Двамата наследници на Милен, които ще бъдат подпомогнати с голямата сума са от различни негови връзки. Дъщеря му Калина, която живее и учи в Холандия, е от първия брак на журналиста с бизнесдамата Йорданка Начева. Второто дете - Боян е плод на любовта му с масажистката Ивета Гоцова, с която Милен нямаше брак и се раздели през 2015 година.

 

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Коя певица бихте избрали да пее на сватбата ви?

Все по-модерно става известни имена от шоубизнеса да пеят на сватбени тържества

 

Покажи резултати