Меню

Избрани новини

Пикантерии

Убитият Милен Цветков „завеща“ огромен заем на роднините си!

Приживе журналистът е изплащал ипотека, която сега ще тежи на най-близките му

 

Близките на нелепо загиналия журналист Милен Цветков, който беше безмилостно прегазен с мощен джип от 22-годишния Кристиан Николов навръх Великден, са изправени пред сериозен финансов проблем, твърди “Галерия”. Журналистът оставя след себе си огромен кредит, който трябва да се изплаща от наследниците му.

Справка в Имотния регистър показва, че телевизионния водещ притежава апартамент от 85 кв. м в София на баровската улица “Оборище”. Жилището обаче не е освободено от утежнения, защото е ипотекирано. Според данните от регистъра през 2006 година Цветков е продал имот в столичния квартал “Красно село”.

Отделно е и притежавал земи в различни части на страната – Плевен, Троян и Бяла Слатина. През 2004 година Милен заедно с много свои роднини изтъргувал имот от 4 декара в Плевен. Купувач е една от най-големите компании в България за продажба на автомобили.

 

Цветков е имал и земя в Бяла Слатина, която е отдавал под аренда. Миналата година пък е взел пари за къща и земя във Врачанско. Това е и последната имотна сделка, която е осъществил.

Жилището, в което живееше Милен до последно, е купено през 2008 година. Тогава той със сигурност е успял да направи добра сделка, тъй като по онова време светът се намираше в тежка финансова криза, която сериозно рефлектира върху имотния пазар. Още с придобиването апартаментът е ипотекиран в Общинска банка.

Точно десет години по-късно, в началото на 2018, върху жилището е учредена нова ипотека. Този път в ОББ. Най-вероятно става дума за рефинансиране или ипотека в полза на трето лице.

 

Според различни източници кредитът е в размер на 6-цифрена сума. За съжаление обаче заемът няма да бъде опростен, въпреки че Милен не е сред живите. По-лошото в случая е, че задълженията падат върху наследниците на журналиста. Това са двете му деца – 24-годишната Калина и 8-годишният Боян.

Тъй като синът му е непълнолетен, би трябвало половината от парите да се изплащат от майката на момчето Ивета Гоцова, но тъй като Милен не е имал брак с нея, тя може и да откаже да го направи.

Тогава цялата тежест по погасяването ще падне върху Калина, а в крайна сметка апартаментът ще остане и за двете му деца. Ако и дъщеря му се откаже да погасява високите месечни вноски, жилището им ще бъде отнето от банката, която може да го пусне на търг за продажба.

 

Калина и Боян могат да решат да запазят апартамента на татко си, като го изплатят с дарението, което се събира на тяхна сметка от приятелите и колегите на татко им.

Засега събраната сума е 176 000 лева, но до 19 юни, когато е финалната дата за набиране на средства, остават още два месеца и тя може да набъбне до 300 000 лева. Те могат да стигнат за изплащане на ипотечния кредит, макар че тристайните жилища на столичната улица “Оборище” вървят поне по 400 000 лева.


 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.
Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза