Меню

Избрани новини

Фен зона

Черна карма преследва Виолета Донева в живота и смъртта!

Прокоба тегне над фамилията на убитата актриса

 

Трагичната новина, че голямата актриса от близкото минало Виолета Донева е открита бездиханна в локва кръв в дома си в столичния квартал "Изток", потресе не само артистичната гилдия и тези, които я познаваха.

 

При първоначалния оглед криминалистите са установили, че по тялото на 79-годишната жена има следи от насилие. Първоначалната версия е, че е убита от свой роднина заради имотни драми.

 

Тялото на Виолета Донева е намерено, след като няколко дни възрастната актриса не е отговаряла на телефонни позвънявания, а съседи не са я забелязвали да излиза от апартамента си.

 

Наложило се е вратата на жилището да бъде разбита. Назначени са множество експертизи, работата на разследващите продължава, съобщава „Лупа“.

 

 

За съжаление животът на Виолета Донева още от невръстна възраст е низ от трагедии.

 

Тя остава полусираче едва на 2 години, не помни баща си, майка й изчезва безследно за известно време и е отгледана от баба си.

 

Виолета Донева е дъщеря на изявен царски офицер, който участва във Втората световна война. След идването на комунистите на власт на 9 септември 1944 г., капитан Павел Джингаров е отзован от фронта, а на 15 март 1945 г. осъден от Народния съд и разстрелян. Бил е само на 33 години. Десетилетия по-късно офицерът е реабилитиран.

 

След разстрела на капитан Джингаров, майката Цвета Джингарова остава на свобода доста кратко време. През лятото на драматичната за България, за Европа и за света 1945 г. тя е качена в автомобил на столичния булевард "Мария Луиза" и е в неизвестност близо две години.

 

Близките й смятат, че е убита в подземията на т.нар. народна милиция. За малкото момиченце се грижи баба му.

 

Семейството на царския офицер обитава просторен апартамент в района на Докторската градинка. Партизански генерал обаче хвърля око на дома. На клетата баба с пеленаче на ръце дават срок от 12 часа да опразни жилището. Тя събира малко вещи в един вързоп, грабва бебето и започва да дири подслон при познати.

 

 

Всички обаче се отдръпват от дамгосаното семейство. Все пак се намира един благороден човек, адвокат - чичо Борис, който ги приютява в мазето си на Руски паметник, където си е стъкмил малка дърводелска работилничка. Там, в тясното подземно помещение, малката Виолета се учи да ходи и да говори.

 

В качеството си на адвокат чичо Борис успял в един момент да разбере, че майката е жива и се намира в Централния софийски затвор. Използвайки познанствата си, той успява да уреди свиждане на Виолета и баба й с майката.

 

Дотогава Виолета знае за майка си единствено от разказите на баба си - че била литераторка, завършила с отличие Софийския университет, че била много красива.

 

Малкото момиченце и баба му отиват в сградата на милицията на "Лъвов мост" в очакване на свиждането. При тях влиза слаба грозна жена, приличаща на скелет, която се опитва да прегърне любимите си хора. Това е майката на бъдещата актриса, която очевидно е съсипана от побой и изтезания в милицията.

 

След като я освобождават, Цвета Джингарова е лишена от учителски права и от всякакви доходи. Бабата скоро умира от рак.

 

Виолета завършва с отличие гимназия в Кюстендил. Фамилията й обаче е пречка да кандидатства във ВИТИЗ. „Черното петно” в биографията им остава дори, когато вдовицата на царския офицер се омъжва повторно за своя колега Кирил Донев, който осиновява Виолета и я отглежда като свое дете. Преди 9 септември той заедно със семейството си притежава театри.

 

Все пак бъдещата актриса получава заветното "да", успява да влезе в Театралната академия и през 1966 г. завършва ВИТИЗ със специалност актьорско майсторство. Омъжва се за младата надежда на българското кино - режисьора Людмил Стайков.

 

 

Той е режисьор и на филма "Обич", превърнал Донева в легенда.

 

Създаден по романа "Обич" на Александър Карасимеонов, в лентата на красивата Виолета партнира Стефан Данаилов. Клюката твърди, че между двамата актьори на терена пламнала романтична връзка.

 

Донева и Стайков имат един син - Иво, който по-късно става режисьор. Виолета и Людмил се женят в края на 80-те години, а няколко години по-късно се развеждат.

 

Неофициално се коментира, че причината е скандал, гръмнал покрай набеждаването на Виолета в клептомания. Актрисата се омъжва втори път за ученическата си любов - баскетболиста Атанас Грънчаров. 

 

Според колеги заболяването Клептомания съсипва живота на артистката, която бе сред най-сниманите в киното и стълб на театъра на армията. След като за клептоманията стана известно, Донева напусна работата си и сложи край на брака си с режисьора Людмил Стайков, от кого има син.

 

"Няма да бъда неин адвокат, но за тези, които не я познаваха искам да кажа, че тя беше Чудесна Актриса и Добър Човек! Актриса в Театъра на Българската армия, дълги години "носи " репертоара на театъра, заедно с Меглена Караламбова. В българското кино нейното име е редом с плеядата български актриси, които ще помним! В нейният живот имаше "трудности", свързани със заболяването и - клептомания, но няма безгрешни хора! Виолета плати висока цена!!!", пише нейна колега от дублажа.

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза