Меню

Избрани новини

Клюкарник

Гринго на Софи – Да, рекетьор съм!

Гаджето на ромския славей си призна, че е престъпник

Тихомълком се споразумя с прокуратурата Тодор Давидов-Гринго, прочул се като любимия мъж на ромския славей Софи Маринова. Той се признава за виновен за рекет на бизнесмен от Айтос и така успява да получи хем по-лека присъда, хем да избегне тягостен съдебен процес и досаден медиен интерес, пише Secret.bg.

Тодор Давидов бе арестуван миналия септември след сигнал на заможния търговец Асен Атанасов, познат като Акиф. Той твърди пред ченгетата, че е бил изнудван от непознати. Задържани са Гринго и аверът му Стефан Сливков. Двамата му искат 50 хиляди лева кеш, като заплашват да очистят него и семейството му, ако не приготви парите. Принудата и заплахата за убийство срещу търговеца на контейнери са извършени в период от 19 септември до 23 септември м.г. Според прокурорите Гринго е бил съучастник на извършителя Стефан. Той намерил симкарти и телефони и подучил Сливков как да води преговорите за парите.

Стефан Сливков продължава да упорства в ареста и засега остава зад решетките. Гринго няма никакво намерение да се задържи дълго в зандана. Затова и по съвет на мастития си адвокат Марин Марковски склонява глава и се съгласява на сделка с прокуратурата.

Споразумението е одобрено от съдия Иво Хинов от 14-ти състав на Специализирания наказателен съд на 28 февруари. То влиза в сила веднага, като осъжда Гринго на 10 месеца затвор и го санкционира с 5 хиляди лева глоба.

Давидов вече е излежал 7 месеца от присъдата си и ще излезе на свобода в края на юни. Той вече е приведен да излежава в затворническото общежитие в Казичене.

До последно Давидов категорично отричаше да има пръст в рекета. Той дори изпусна нервите си по време на делото в Бургаския окръжен съд и кресна пред магистратите: „Невинен съм“.

Певицата Софи Маринов бе неотлъчно до него в тежкия за връзката им момент. „Те на убийци ни направиха, а ние сме само музиканти“, коментира разтреперана в съдебната зала гласовитата ромка. Първоначално тя също трябваше да участва в защитата на Гринго, но впоследствие двамата осъзнаха, че е по-добре да се доверят на професионалист като Марковски.

Според обвинението бизнесменът Акиф е комшия на бабата на Гринго. Живеел в разкош в солидна къща и имането му поблазнило Давидов. Затова и се стигнало до пъкления план с рекета. На 19 септеври в Айтос пристигнал 27-годишният Стефан от Сандански, който трябвало да свърши черната работа. Той се настанил в квартира, наета от Гринго. Получил мобилен апарат и симкарти и още същия ден се свързал по телефона с жертвата.

Непознат мъжки глас казал на Акиф, че ако не плати веднага 50 бона в брой, ще бъде физически ликвидиран. Заплахите продължили и на следващия ден, когато били заплашени всички членове на семейството му с разстрел.

Асен Атанасов първоначално не взел на сериозно ситуацията. Разбрал, че непознатият е опасен, ден по-късно. На 21 септември посред нощ куршуми надупчили фасадата и прозорците на луксозния му имот.

Едва тогава Акиф се обадил в полицията и потърсил помощ. Само няколко часа са нужни на ченгетата, за да влязат в дирите на изнудвачите. Още същата вечер Гринго и съучастникът му Стефан са арестувани. За участието на Давидов в схемата пропял Сливков веднага след ареста.

Ако Гринго не се бе споразумял с държавното обвинение, го грозяха от 2 до 8 години затвор, както и до 3 бона глоба. Към момента той категорично отказва да дава интервюта по темата, пише „България днес“.

Като манекен е! 10-20 кила е отслабнал. Ходих да го видя в Казичене, добре е, чакам го!“ Това изчурулика по телефона Софи Маринова, преди да влезе на репетиции за музикалното шоу „Като две капки вода“, където участва. Тя е осезаемо доволна, че скоро ще е в прегръдките на любимия си.

„Пак ще си живучкаме, ще си пътуваме и ще ни е яко. Задължително ще отидем някъде на почивка“, разкри за плановете си с Гринго ромската перла. Категорична е, че тази година ще е успешна за нея и половинката й, като дори има надежда да пуснат мъжа й по-рано от юни.

Софи Маринова и Гринго

„Доколкото разбрах, ще си поиска предсрочно освобождаване и ще си дойде още през април, така че ще го взимам на „Капките“ с мене“, разкри още тя и сподели, че не смее да приказва много-много, за да не се развали хубавото.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати