Меню

Избрани новини

Ексклузивно

Луна конкурира Икебаната с новия си клип! (видео)

Чалга динозавъра се завърна в шоубизнеса с нов проект от Папи Ханс и Искрата

Въпреки дългите години, през които пори вълните на бурния чалга океан, Луна е твърдо решена да не се предава и както се вижда въобще няма намерение да се пенсионира.

Напротив, чалга основоположницата се зарежда със свежи идеи от младото поколение и черпи сили от най-модерните автори, забеляза репортер на LifeOnline.bg.

Новият шегаджийско ироничен проект на певицата с амбиция да стане президент се казва „Леко, леко, леко“.

Песента е на път да се конкурира с пародиите на Деян Неделчев – Икебаната и вече е на разположение в интернет.

Зад парчето стоят имената на Искрата, като автор на музиката и Константин Трендафилов – Папи Ханс като текстописец, а ние искрено се надяваме двамата да не се гордеят и хвалят много, много с това си дело…

Самият Константин призна, че се чудили с Искрата “кой е най-далечния човек от нас, за който бихме написали песен?” и се сетили за родената в Шумен спътница на земята, която се сдоби с чисто нов хит, като на майтап.

Настаняваме се удобно и натискаме „плей“ - видеото започва с философско проникновение - „Маймуната казала на човека: Не се отклонявай от себе си, за да не качиш пак на дървото“, което би могло да бъде древна китайска поговорка или съвременен поглед към настоящото човешко поведение.

Тъкмо си мислим, че става интересно… и

Най-накрая стартира парчето мощно озвучено с конски тропот и цвилене на фона на нищо неподозиращи статисти под формата на стадо вакли овчици.

Продължаваме с внушенията – на фона на стадото тревопасни изпъква написан съвет „Пазете животните, не ги заставяйте да живеят при човешки условия.“.

Мотивационните послания на Луна се нижат на фона на невидима галопираща ездачка (едва ли е Луната, най-вероятно дубльор) и нещо ни намеква, че в песента е замесена политика:

И хубавата магистрала може да те заведе до задънена улица“ и „Не трупай пари – на оня свят всичко е безплатно“, а всичко това разбира се заснето в така модерния 4К формат…

От там нататък текстово песента е осъвременен вариант на „непреходните“ хитове на земния сателит „Чики, Чики“, „Оп, оп“, „Тук там, тук там“ , „Щрак - щрак“, „Искам го – стискам го“, „Ха сега, ха така“ и други силно проникновени чалга евъргрийни.

Видеото страда от липса на секси танцьорки по бикини и мускулести батки (както сега е модерно), но пък е наситено с кадри, на които Луна е на кон, за съжаление не бял.

Винаги сме харесвали идеята за Луна на бял кон.

Но затова пък спътника, (не казваме звезда, защото луната е спътник на Земята) отново е облечена в ангелско бяло и с бели ръкавици, които от време на време сменя с жокейски черни, докато обяздва черният ат.

Луна явно е сключила договор с някое конно стопанство, защото неочаквано опровергава съмненията, че не е намерила бял кон, появявайки се на точно такъв пред кубетата на Александър Невски.

Истински женски Зоро пред катедралният храм паметник.

Следват кадри на лунния конник пред паметника на Цар Освободител, а ние вече гледаме клипа без звук, че по Btv дават „Папараци“.

Така без звук кадрите напомнят за продукция на „Мосфильм“, но в 4К формат.

Кадърът с „Цар освободител“ изчезва, а ние се чудим, кога ще се освободим от президента. Явно ще трябва да почакаме, защото луноподобният Зоро галопира на воля, ту в гората, ту пред църквата, с намек че отива към парламента.

Странно защо още не сме видели Президентството в кадър?!

Хоп и парламента лъсна посред нощ на фона на „леко, леко, леко, ти си будала… дай, дай“, чудничко, но не сме впечатлени.

Осъвременената версия на Зоро от Шумен е още по средата, а ние сме толкова отегчени, че започваме да скубем коси. Текста е досаден, бийта дразнещ, а посланията лицемерни.

С извинения към авторите, изпълнителката и режисьора Стефан Маринов, но няма да догледаме творчеството им до края.

Благодарим за вниманието!

Написването на този текст ни отне точно толкова, колкото е дълга и песента „Леко, леко, леко“.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза