Меню

Избрани новини

Пикантерии

Кулагин "нахрани" колегите си гримьори, прави си реклама на техен гръб

Направил изводите си от снимки в социалните мрежи, на които се вижда, че масово топ гримьорите не използват еднократни апликатори и четки

Скандалният персонаж Валентин Кулагин се "самосезира" и направи остър коментар по отношение на хигиената, която не спазват неговите колеги майстори на грима в своята работа с родните звезди.

Ето как опита да си направи реклама на чужд гръб в профила си във Фейсбук Кулагин:

„Искам да се обърна най-вече към колегите си, които в голямата си част, да не кажа всички, виждам на снимки да използват върху клиентите, червила и глосове директно върху устните им, от контейнера (опаковката). Това е Н-Е-Д-О-П-У-С-Т-И-М-О!

Масово всички го правите и без да преувеличавам - не видях нито един от вас да спазва задължителната хигиена и етика при работа с клиент! В този момент мога да извадя снимки на всеки един гримьор в България, най-вече популярните имена, който слага глос, червило, спирала (изключително опасно, предвид това че конюнктивитът е 100% сигурно трансфериран и бактерия, която вирее активна в спиралите), директно с четките и апликаторите, с които се продават продуктите.И не говорим само за пренасянето на обикновен вирусен грип, а дори за много по-опасни вируси като някои форми на хепатит и широкоразпространените.. херпеси! Същото се отнася и за пипането с ръце на очите и устните на клиентките.

Изключително непрофесионално, нехигиенично и неприятно за голяма част от тях.

Тежкият опушен грим е запазена марка на Кулагин

Разбирам, че не сте преминали необходимото обучение и сте самоуки или самообразовани по темата от Youtube, но това излага на голям риск клиентите ви и е първото, което се учи, когато навлизате в дебрите на макиажа. Ако това не сте научили, не е изненадващо, че не сте научили и нищо друго!

Разбирам също така, че еднократни апликатори не се продават в България, затова ми се налага и да закупувам такива от чуждестранни сайтове. Но щом аз мога да го правя - можете и вие, колеги. Разбирам също така, че спиралите и глосовете ще ви свършват светкавично, ако изхвърляте след всяко ползване четката, но все пак хонорарите ви предполагат, че можете да си позволите този разход, в името на клиента. Не искам този пост да се тълкува като начин за изпъкване над вас, колеги. Мисля знаете, че изпъквам и по ред други параграфи.

Темата е много сериозна и 90% от кожните инфекции като стафилококовата и акнеичните състояния се дължат точно от такова трансфериране на бактериите!!! Говоря за това от няколко години и изглежда ефектът не идва. Затова повдигам темата отново и ще я повдигам колкото пъти е необходимо, за да се научите!“.

Това са обвиненията на гримьора Кулагин, на които все още няма отговор от гримьорската клика в публичното пространство.

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 


Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Кое от актуалните риалити предавания следите с интерес?

 

Покажи резултати