Меню

Избрани новини

Клюкарник

Извадиха още кирливи ризи на Белослава - Как е придобила царската юзина? (видео)

Певицата била окупирала държавен имот

 

Изловената пияна зад волана Белослава стана повод за дебати на ново ниво. Ето какво разкриват в социалните мрежи за имущество на фамилията й, пише HotNews.bg.

 

„Понеже доста се изговори за Белослава тези дни, нека споделя следното по повод нейната личност и семейство", започва разказа си юриста Явор Ташев във Фейсбук. В следващите му изречения цитира публикация от "Капитал", от която става ясно, че къщата или позната още като галерия на ул. "Московска" 11 в София е била държавна, но с днешна дата е собственост на семейството на Белослава.

 

Yuzina Art Gallery се намира в сградата, която е била юзина (електроцентрала) на Царския дворец на ул. "Московска" 11 - между сгради на БАН и посолството на Великобритания.

Областният управител е продал сградата без съгласието на Министерството на културата, въпреки че сградата е паметник на културата и по тази причина е задължително получаването на съгласие, отбелязва Ташев.

 

Наемателите не са уведомени за търга, на място не е имало информация. Обявата за продажба на сградата е публикувана единствено във вестниците "Земя" и "Куриер".

 

Имотът е закупен от "Студио плакат". Съдружници в дружеството са ЕВГЕНИ ЙОНОВ, съпругата му БЕЛОСЛАВА ЙОНОВА, а накрая - майка й – актрисата АНЕТА СОТИРОВА.

 

ул. Московска 11

Според статия на в. Дневник: "Печели Евгени Йонов, син на художника Божидар Йонов и съпруг на певицата Белослава, дъщеря на актрисата Анета Сотирова и бизнесмена Борислав Стоянов, който беше съден преди години заедно с Янчо Таков за контрабанда на кожуси“.

 

 

Синът му участваше в приватизацията на "Инкомс - Телекомс" и беше пребит от конкуренти.

 

Говори се, че зад покупката на "Крида арт" стои Борислав Стоянов, а зет му, който е художник, е само параван. Купувачът платил 466 хиляди лева. Той твърди, че парите са осигурени чрез заем от Пощенска банка. Останалите фирми с предмет месарски бизнес, които участвали в търга, са подставени и ролята им била само да симулират участие, се коментира сред заинтересуваните среди.

 

Той (наемателят) твърди, че търг въобще не е имало, а всичко е било нагласено от областния управител.

 

"Директорът на дирекцията, която контролира всички сделки в областната управа, ни каза, че не знае за такъв търг и че такава продажба не е минавала през него, а е било задължително. Отгоре на всичко сградата е била вече продадена, а ние три месеца плащаме редовно наема си на господин областния управител, без да ни уведоми, че вече я е продал. Явно, че тъмнината около сделката му е била необходима", твърди Камбов.

 

 

"Галерията ще се запази“, заяви новият собственик Евгени Йонов, мъж на певицата Белослава.

 

Междувременно няколко пъти се иска застрояване на 8 и повече етажи. Устройственият план се променя, за да разреши това, въпреки района и въпреки останките наоколо. През 2020 г. имотът (фирмата, която има единствено този актив) е продаден за 2 200 000 евро, без да е известно дали това е пълният размер на цената. / източник: HotNews.bg

 

 

 

LifeOnline.bg - вече и в Telegram , последвайте ни и в  Instagram

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУККоментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза