Меню

Избрани новини

Риалити

Годеж по стар български обичай във “Фермата: Нов свят”

Победителят в последния двубой Димитър Караиванов се сгоди пред очите на побратимите си във Фермата и зрителите.

След като тази седмица обединените вече чорбаджии и сиромаси бяха изненадани с мисия. Те трябваше да изкарат седемдневието пременени с народни носии и да изучават стари български занаяти  като грънчарство, тъкачество, шапкарство, варене на ракия и др., всички бяха сюрпризирани с още една случка.


Победителят в последния двубой Димитър Караиванов, който елиминира взискателния патриот Ивайло реши да се сгоди пред очите на побратимите си във Фермата и зрителите. За целта той помоли да докарат пред камерите дългогодишната му приятелка Ваня и по сценарий базиран на старите български обичаи вдигнаха годеж. За целта Митко изпроводи сватовници в лицето на Красимир, Сами и адаша си Митко Калайджиев, които да искат булката с китки в ръце.

Кое от предаванията в новия телевизионен сезон следите?

А тя пременена с народна носия ги очакваше и ги изслушваше един по един да изтъкват достойнствата на жениха. В края на краищата след намесата на “търговеца” Митко Калайджиев тя склони и прие. Така с този мизансцен завърши стратегическата постъпка на Митко, която феновете на предаването коментират като фалшива и позьорска с цел да спечели симпатиите на аудиторията и да вдигне рейтинга. В началото на сезона на риалити формата Димитър заяви на всеослушание, че не вярва в брака и още не е предложил на приятелката си, с която е от 6 години.

В контекста на мисията с народното творчество обаче, той изведнъж се сети, че “винаги е мечтал” за годеж по старите традиции, нещо което се стори крайно фалшиво и нелепо на зрителите предвид предхождащите го изказвания.

Така или иначе пресъздаването на обичая беше интересно за зрителите и припомни позабравените български традиции.

 

LifeOnline.bg - вече и в Instagram, последвайте ни. 

За още светски новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза

Къде ще почивате това лято?

 

Покажи резултати