Меню

Избрани новини

Пикантерии

Дъщерята на Анита Майзер проговори за първи път след инцидента

Снимка: Фейсбук

Те се закани да се бори до последно за освобождаването на известната си майка

Джули, дъщерята на Анита Мейзер, проговори за пръв път след инцидента през август миналата година, когато в апартамента на майка й смъртта си намери нейният съпруг - Николай Димов.

Красивата наследница на скандалната силиконка е убедена в невинността на майка си и се закани да не мръдне от България, докато не приключи този кошмар.

Инцидентът случил се в нощта на 14 срещу 15 август миналата година донесе обвинения за Анита, че е затегнала 5 пластмасови стяжки от най-дебелите около крайниците на Николай и врата му по негово желание. Той я накарал да заснемат силов експеримент с видеокамера, пише ПИК.

Този понеделник следобед след 6-часови пледоарии варненските съдии увеличиха първоначално произнесената присъда на Анита. Тя получи 4.6 години за предлагане на подкуп и 3.6 години затвор за непредумишлено убийство. В сила влиза по-високата присъда.

"Чухме се почти веднага след като майка ми разбра, че остава в Сливенския затвор. Казах й, че трябва да е силна. Опитах се да я успокоя, че каквото и да се случи на делото във Варна, да бъде спокойна. Аз се грижа за нещата отвън и да изчистя името й. Това е основната ми цел. Боря се с все сили за нейната свобода", коментира Джули, цитирана от столичен ежедневник. 

Един път месечно тя пътува до затвора в Сливен. Двете говорят по телефон през ден, а Джули е нагърбена с целия бизнес и счетоводство на семейството. Видяла последно Ники Димов два месеца преди нещастния случай. Не одобрявала връзката му с майка й, но не се месела.

"Уважавам избора на майка ми. Споделяла съм й, че за мен това беше неподходяща връзка. С толкова години разлика във възрастта и плюс това болната отдаденост на Ники към културизма. Той беше вманиачен културист. Но никога не съм се бъркала между тях двамата, нито съм правила интриги", обяснява Джулия за отношенията с пастрока си. 

Дъщерята на Анита Мейзер е категорична, че няма да напусне България, докато не види майка си на свобода. Не е получавала заплахи, макар че визира заговор срещу своята известна майка от варненски политици. Не се и страхува да остане във Варна, където всички я познават. 

"Пълни глупости са това, че сме фалирали и че разпродаваме имуществото си. Отдавна всичко е на мое име, щях да знам, ако има такова нещо. Майка ми се разведе с брачен договор с предишния си мъж и той се погрижи много добре да сме осигурени и двете до края на живота си. Получаваме сериозна сума, за да живеем", развенчава митовете Джулия.

Още тази седмица адвокатът на Анита Мейзер - Петър Чалъмов, ще обжалва присъдата. Той е категоричен, че обвинението за подкупа трябва да падне на апелативната инстанция. Ако това не се случи, Мейзер ще посети и софийския арест за делото пред Върховния касационен съд. Дотогава тя ще бъде върната в Сливенския затвор, където е от 14 месеца.

В момента Джули обитава апартамент до този на майка си, в  който се разигра трагедията. Младата Мейзер разкрива също, че Американското посолство следи изкъсо процеса.

"Да, посолството следи поданиците си навсякъде стриктно. Ежеседмично има връзка с майка ми в затвора, ходят на място да я виждат, да проверяват дали има осигурени храна, подслон и условия", коментира Джули.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза