Меню

Избрани новини

Пикантерии

Вестник се извини на Мелания Тръмп за обвинение в ескорт услуги

Мелания Тръмп

Изданието ще заплати солидно обезщетение

Британският вестник Daily Mail се извини на американския президент и съпругата му Мелания Тръмп за публикуването през 2016 г. на невярна информация, че в миналото тя се е занимавала с ескорт услуги (компания за заможни клиенти, б.р.). 

Изданието ще плати на първата дама парично обезщетение, документът е публикуван на интернет страницата на Daily Mail.

"Сайтът Mail Online и Daily Mail публикуваха на 20 август 2016 г. материал, който поставя под въпрос работата на Мелания Тръмп като професионален модел и прави предположението, че тя е предоставяла услуги, които надхвърлят функциите на модела.

В статията се съдържа информация че г-жа Тръмп отрича тези предположения, тези предположения също са отречени и от шефа на модната агенция Паоло Замполи, освен това, в статията се посочва, че доказателства за тези твърдения няма. Материала също така твърди, че г-н и г-жа Тръмп се познавали три години преди фактическото си запознанство, и действителната им среща е била режисирана. 

Признаваме, че твърденията по адрес на г-н и г-жа Тръмп са неверни и ги оттегляме. Извиняваме се на г-жа Тръмп за моралните вреди, които нашата публикация й е нанесла. За да се преустановят двете заведени срещу нас от г-жа Тръмп съдебни дела, ние се съгласихме да й заплатим финансова компенсация.", се казва в изявлението.

Според някои съобщения, размера на обезщетението, което вестникът ще плати на Мелания Тръмп, ще бъде 2,9 милиона, съобщава CNN. Първоначално Мелания Тръмп изчислява размера на щетите причинени от изданието на 150 млн. долара.Коментари (0)

Няма коментари.

Добави коментар


Попитай Елза